ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των ενοικίων στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των ενοικίων στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας
Οι τιμές των ενοικίων γα τα καταστήματα στην Ερμού κυμαίνονται μεταξύ 180 και 265 ευρώ ανά τ.μ τον μήνα. INTIME

Η Ερμού παραμένει ο πιο ακριβός εμπορικός δρόμος της πρωτεύουσας με τις τιμές των ενοικίων των καταστημάτων να κυμαίνονται μεταξύ 180 και 265 ευρώ ανά τ.μ τον μήνα ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γλυφάδα με τιμές από 70 ευρώ έως 130 ευρώ τον μήνα.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την πρόσφατη ανάλυση της η εταιρεία η εταιρεία διαχείρισης και εκτιμήσεων ακινήτων Danos, μέλος του διεθνούς οργανισμού BNP PARIBAS REAL ESTATE για το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ακολούθως τα ενοίκια στην Κηφισιά διαμορφώνονται μεταξύ 80 και 100 ευρώ ανά τ.μ. τον μήνα ενώ στο Κολωνάκι, από 50 έως 90 ευρώ ανά τ.μ. τον μήνα.

Ακολουθεί τέλος ο Πειραιάς όπου τα καταστήματα ενοικιάζονται μεταξύ 40 και 80 ευρώ ανά τ.μ. τον μήνα.

Σύμφωνα με την Danos, η ζήτηση για καταστήματα εξακολουθεί να υπάρχει κυρίως για prime τοποθεσίες, με μη διαθέσιμη ωστόσο παροχή σε περιοχές όπως η Ερμού, η Βουκουρεστίου, η Γλυφάδα και το κέντρο Πειραιά (Β. Γεωργίου & Διός). Όπως επίσης και στα επιτυχημένα εμπορικά κέντρα που διατηρούν λίστα αναμονής με τις εταιρείες οι οποίες ενδιαφέρονται για ενοικίαση χώρων.

Οι κενοί χώροι

Σημειώνεται παράλληλα πως τα ζητούμενα μηνιαία ενοίκια έχουν παραμείνει σταθερά. Τα ποσοστά κενών θέσεων επίσης είναι σταθερά στις «δευτερεύουσες θέσεις» ενώ έχουν μειωθεί στις προνομιακές τοποθεσίες.

Συνολικά σε ό,τι αφορά τα ποσοστά κενών θέσεων, βρίσκονται κάτω του 5% στις prime περιοχές, όσο περίπου ήταν και την τριετία 2019-2021. Άνω του 10% ήταν το την περίοδο 2015-2016.

Στις περιοχές δευτερεύουσας σημασίας, οι κενοί χώροι βρίσκονται κοντά στο 17% όπως και την προηγούμενη τριετία, ενώ τη 2015-2016 ανήλθαν στο ποσοστό του 25%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ