Κομισιόν - Eurogroup χαιρετίζουν την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία
Ανανεώθηκε:
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου χαιρετίζουν την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία.
Όπως αναφέρει η κυρία φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο Twitter:
«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα. Χάρη στην αποφασιστικότητα και τη δύναμη της Ελλάδας και των Ελλήνων, η χώρα κλείνει πλέον αυτό το κεφάλαιο και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάντα στο πλευρό σας».
Αντίστοιχα, και ο πρόεδρος του Eurogroup έγραψε, επισυνάπτοντας την ανάρτηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα:
«Σήμερα, για 1η φορά από το 2010, η Ελλάδα αποκαθιστά συνθήκες οικονομικής ομαλότητας βγαίνοντας από την ενισχυμένη επιτήρηση. Αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την ελληνική κυβέρνηση και τους πολίτες. Ιδιαίτερο φόρο τιμής στους Κ. Μητσοτάκη και Χ. Σταικούρα για τον βασικό τους ρόλο σε αυτή την επιτυχία».
Και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ έγραψε:
«Μια σημαντική ημέρα η σημερινή για την Ελλάδα με την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία. Μια επιτυχία που οφείλεται στη δέσμευση του ελληνικού λαού και των αρχών σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.
Η Ελλάδα προχωρά».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μητσοτάκης για έξοδο από ενισχυμένη εποπτεία: Κλείνει ο κύκλος των μνημονίων - Ανοίγει νέα εποχή
Η Ελλάδα εξήλθε από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας της ΕΕ - Τι αλλάζει στην οικονομία της χώρας
Μετά την εποπτεία, τι;
Γιατί η Βρετανία άλλαξε έξι πρωθυπουργούς σε 10 χρόνια: Ο ρόλος του Brexit και οι προκλήσεις
07:54
Προσάραξη πλοίου με 1.246 επιβάτες κοντά στη Μήλο μετά από μπλακ άουτ
07:40
Η Ελλάδα ανεβάζει τροχιά στο Διάστημα: Το σχέδιο των 350 εκατ. και το οικοσύστημα που χτίζεται
07:36
Aντίποινα ΗΠΑ - Ιράν στον Κόλπο: Εκατέρωθεν χτυπήματα μετά την επίθεση στα Στενά του Ορμούζ
07:33