ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Συνεργασία με τον Ελληνικό Χρηματοοικονομικό Μεσολαβητή

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Συνεργασία με τον Ελληνικό Χρηματοοικονομικό Μεσολαβητή
Οι ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να καταχωρούν κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κατά τη συναλλαγή τους με οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα της χώρας.

Σε συνεργασία με τον Ελληνικό Χρηματοοικονομικό Μεσολαβητή προχωρά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προκειμένου όλες οι ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπορούν να καταχωρούν κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κατά τη συναλλαγή τους με οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα της χώρας.

Η διαδικασία θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών στην οποία θα λειτουργεί ένα ειδικός υπερσύνδεσμος προκειμένου να υποβάλουν το αίτημά τους.

Η στρατηγική στήριξης των επιχειρήσεων αποτελεί προτεραιότητα του ΕΣΑ, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ «η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος πρέπει να αποκατασταθεί και να ανταποκριθούν όλοι στον θεσμικό τους ρόλο, για να επιλυθούν τα ζητήματα που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη».

Η ψηφιακή πλατφόρμα Athens Shopping

Παράλληλα, με την πιλοτική λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας Athens Shopping, ολοκληρώθηκε μια ακόμη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Στην πλατφόρμα κάθε χρήστης θα μπορεί να ανακαλύψει την αγορά της Αθήνας και να βρει οτιδήποτε αναζητά, ανά κατηγορία και ανά περιοχή.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΑ, Σταύρος Καφούνης και το Διοικητικό Συμβούλιο, καλούν τους εμπόρους να χρησιμοποιήσουν τα δύο αυτά εργαλεία, ούτως ώστε να επιδιώξουν αφενός την διευθέτηση των τραπεζικών θεμάτων που τους ταλαιπωρούν και αφετέρου να προβάλλουν δωρεάν τα καταστήματα και τα προϊόντα τους σε Έλληνες και ξένους καταναλωτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ