Πρόστιμα 10.000 ευρώ σε δύο πρατήρια σε Αττική και Σκόπελο για αθέμιτη κερδοφορία
Ανανεώθηκε:
Πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000 ευρώ επιβάλλονται, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αττική και τη Σκόπελο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξη, σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021) όσον αφορά στην αμόλυβδη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης και κατά συνέπεια επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ στο καθένα.
Οι έλεγχοι από την πλευρά των αρμόδιων οργάνων ήταν συνεχείς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με έμφαση στις τουριστικές περιοχές ώστε να εντοπίσουν ενδεχόμενα φαινόμενα παραβατικότητας.
Σημειώνεται ότι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών εφιστούν την προσοχή των καταναλωτών και για τα πρατήρια που πωλούν πολύ φθηνή βενζίνη σχετικά με την ποιότητα του καυσίμου που βάζουν στο όχημά τους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπoυργείο Ανάπτυξης: 156 έλεγχοι σε βενζινάδικα μέσα στο 2022
ΔΥΠΑ-Voucher: Εκπνέει η προθεσμία για το πρόγραμμα επιταγών βιβλίων
02:00
Τριπλή επιστροφή ενοικίου το 2026: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποια τα ποσά
01:00
Τέλη κυκλοφορίας 2026: Αναλυτικός οδηγός - Τι πρέπει να γνωρίζετε
00:30
Ψευδοπροφήτης προέβλεπε καταστροφή του κόσμου τα Χριστούγεννα – Οργισμένοι πιστοί έκαψαν την κιβωτό του (vids)
23:59