ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πρόστιμα 10.000 ευρώ σε δύο πρατήρια  σε Αττική και Σκόπελο για αθέμιτη κερδοφορία

Πρόστιμα 10.000 ευρώ σε δύο πρατήρια  σε Αττική και Σκόπελο για αθέμιτη κερδοφορία
Σε ελέγχους της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς διαπιστώθηκε ότι τα δύο πρατήρια παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας. ΙΝΤΙΜΕ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000 ευρώ επιβάλλονται, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αττική και τη Σκόπελο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξη, σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021) όσον αφορά στην αμόλυβδη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης και κατά συνέπεια επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ στο καθένα.

Οι έλεγχοι από την πλευρά των αρμόδιων οργάνων ήταν συνεχείς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με έμφαση στις τουριστικές περιοχές ώστε να εντοπίσουν ενδεχόμενα φαινόμενα παραβατικότητας.

Σημειώνεται ότι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών εφιστούν την προσοχή των καταναλωτών και για τα πρατήρια που πωλούν πολύ φθηνή βενζίνη σχετικά με την ποιότητα του καυσίμου που βάζουν στο όχημά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ