ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Υπερταμείο: Παρακολουθήστε ζωντανά την ημερίδα στη ΔΕΘ, την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 11:00 – 14:00

Υπερταμείο: Παρακολουθήστε ζωντανά την ημερίδα στη ΔΕΘ, την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 11:00 – 14:00
Η ημερίδα έχει τίτλο «Δημιουργώντας νέες ευκαιρίες βιώσιμης και περιφερειακής ανάπτυξης στη χώρα: η αναπτυξιακή στρατηγική του Υπερταμείου και των εταιρειών του σε Real Estate, Υποδομές και Logistics». Φωτογραφία αρχείου

Η ανάδειξη της στρατηγικής του Υπερταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και η συμβολή του στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας μέσα από τους τομείς του Real Estate, των Υποδομών και των Logistics είναι τα βασικά θέματα της ημερίδας που διοργανώνει το Υπερταμείο στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Η ημερίδα έχει τίτλο «Δημιουργώντας νέες ευκαιρίες βιώσιμης και περιφερειακής ανάπτυξης στη χώρα: η αναπτυξιακή στρατηγική του Υπερταμείου και των εταιρειών του σε Real Estate, Υποδομές και Logistics».

Θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 μέχρι τις 14:00, στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» στο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ HELEXPO και είναι ανοιχτή για το κοινό.

Δείτε ζωντανά την ημερίδα του Υπερταμείου

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ημερίδας του Υπερταμείου και σε μια σειρά από πάνελ, εκπρόσωποι του φορέα, των θυγατρικών του αλλά και στελέχη της επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας θα αναλύσουν τη δυναμική του Real Estate της χώρας και τις στρατηγικές αξιοποίησής του, τα ζωτικής σημασίας έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν και τις προκλήσεις που προκύπτουν στην αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Αντίστοιχα, αναφορικά με τον κλάδο των logistics, θα συζητηθεί η συνολικότερη στρατηγική που σχετίζεται με τη διάθεση ακινήτων για την κατασκευή εμπορευματικών σταθμών και η ζήτηση της αγοράς για αντίστοιχους χώρους.

Παράλληλα, ιδιαίτερα ψηλά στην ατζέντα της εκδήλωσης βρίσκεται ο εκσυγχρονισμός των Υποδομών μέσα από τη στοχευμένη αξιοποίηση και την προσέλκυση κεφαλαίων, όπως και η αναβάθμιση των νοσοκομείων και των κέντρων Υγείας στη Θεσσαλονίκη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας είναι διαθέσιμο εδώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι η αντίστοιχη ημερίδα του Υπερταμείου είχε ως βασική θεματική τον ρόλο των δημόσιων επιχειρήσεων ως προς τη βιώσιμη ανάπτυξης.

Οι ομιλητές

Στην εκδήλωση, την οποία θα προλογίσει ο CEO της ΔΕΘ, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης θα συμμετάσχουν:

Από τη διοίκηση του Υπερταμείου, ο CEO και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. κ. Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης και ο αναπληρωτής CEO κ. Στέφανος Γιουρέλης.

Από το ΤΑΙΠΕΔ, ο Προέδρος του Δ.Σ. κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, ο CEO κ. Δημήτρης Πολίτης, και η κα Νάγια Κόλλια, Chief Investment Officer του PPF.
Από τη ΓΑΙΑΟΣΕ, ο CEO κ. Περικλής Νικολάου, από την ΕΤΑΔ, ο CEO κ. Στέφανος Βλαστός, από τον ΟΚΑΑ, ο CEO κ. Απόστολος Αποστολάκος, και από την ΚΑΘ, ο CEO κος Αντώνης Μπούρης.

Από την ΣΤΑΣΥ, ο CEO κ. Αθανάσιος Κοτταράς, και από την ΟΣΥ, ο CEO κ. Στέφανος Αγιάσογλου, ο CEO της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., κ. Θάνος Ψαθάς και ο CEO των Ελληνικών Ταχυδρομείων κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Επίσης θα συμμετάσχουν, ως εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της PRODEA Investments, κ. Aριστοτέλης Καρυτινός, o Πρόεδρος της FDL Group, κ. Βασίλης Καρακουλάκης, ο κ. Γιάννης Ορφανός, Διευθύνων Εταίρος της Arbitrage Real Estate, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prosperty, κ. Αντώνης Μαρκόπουλος, εκπρόσωπος από την EY, και, ως εκπρόσωπος της επιστημονικής κοινότητας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Νίτσας.