ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Εξοικονομώ 2021: «Πράσινο φως» σε 28.119 αιτήσεις - Πώς θα κάνετε ένσταση

Εξοικονομώ 2021: «Πράσινο φως» σε 28.119 αιτήσεις - Πώς θα κάνετε ένσταση
Οι ενστάσεις θα υποβάλλονται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα ημερολογιακών ημερών Unsplash

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος υποβολής και διαχείρισης exoikonomo2021.gov.gr έχουν όσοι υπέβαλλαν αίτηση για το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021», η οποία έχει απορριφθεί.

Συγκεκριμένα, οι ενστάσεις θα υποβάλλονται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα ημερολογιακών ημερών, από την ημέρα της ανακοίνωσης των προσωρινών πινάκων (11/10).

Υπενθυμίζεται πως χθες ανακοινώθηκε η έγκριση του πρώτου πίνακα προσωρινών αποτελεσμάτων, που αφορά σε 33 απορριπτέες αιτήσεις στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021».

Παράλληλα, το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε την έγκριση του πρώτου πίνακα οριστικών αποτελεσμάτων, που αφορά σε 28.119 εγκεκριμένες αιτήσεις στο πρώτο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων με ξεχωριστό προϋπολογισμό για τα ευάλωτα νοικοκυριά, ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως αναφέρεται, όσοι υπέβαλαν αίτηση στο Πρόγραμμα εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία έχει εγκριθεί, θα πρέπει στη συνέχεια να δηλώσουν μέσω του πληροφοριακού συστήματος υποβολής και διαχείρισης, με ποιόν τρόπο θα καλύψουν την ίδια συμμετοχή, με ίδια κεφάλαια ή τραπεζικό δανεισμό. Όσοι επιλέξουν την χρήση ιδίων κεφαλαίων, θα μεταβαίνουν άμεσα σε Υπαγωγή στο Πρόγραμμα.

Δείτε τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Προγράμματος (κλικ εδώ).

Σημειώνεται πως μετά και την απόφαση ένταξης 47.433 επιλαχόντων στο «Εξοικονομώ 2021» τον Αύγουστο του 2022, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, οι δικαιούχοι του Προγράμματος ανέρχονται πλέον σε 87.578 νοικοκυριά.

Παράλληλα, ο προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ 2021» αυξήθηκε κατά 591,7 εκατ. ευρώ και ανέρχεται συνολικά σε 1,2 δισ. ευρώ, με ποσοστό αύξησης 94%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ