ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ο νέος Πύργος του Πειραιά και οι πρώτοι ένοικοι

Ο νέος Πύργος του Πειραιά και οι πρώτοι ένοικοι
Τους 6 από τους 22 ορόφους του Πύργου του Πειραιά, συνολικής μικτής επιφάνειας περίπου 6.210 τ.μ., πρόκειται να μισθώσει η ελληνική start up, Dialectica

Έπειτα από σχεδόν μισό αιώνα που έμεινε αναξιοποίητος, ο Πύργος του Πειραιά, αναμένεται να πάρει ξανά ζωή, καθώς το κτήριο που αναπτύσσεται από την κοινοπραξία των Dimand, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και Prodea Investments αναμένεται να παραδοθεί σε περίπου έναν χρόνο, από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο του 2023.

Τους 6 από τους 22 ορόφους -συνολικής μικτής επιφάνειας περίπου 6.210 τ.μ.- του πρώτου «πράσινου» και ψηφιακού, ψηλού κτηρίου της χώρας, πρόκειται να μισθώσει η ελληνική start up Dialectica, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής δημοσιογραφικής εκδήλωσης.

Η Dialectica, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες που ξεκίνησε το 2015 από ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και σήμερα αριθμεί περισσότερους από 800 εργαζόμενους σε 5 διεθνή γραφεία σε Ευρώπη και Αμερική, με εγχώρια ομάδα που ξεπερνά τους 550 υπαλλήλους, μετακομίζει στον Πύργο του Πειραιά στο τέλος του 2023. Παράλληλα υπάρχει και η option για τη μίσθωση ακόμη τριών ορόφων, επιφάνειας 3.100 τ.μ.

Ο βιώσιμος σχεδιασμός του κτηρίου, η στρατηγική θέση του, σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από τον μεγαλύτερο συγκοινωνιακό κόμβο, καθώς και η προσβασιμότητά του σε άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα, είναι μερικοί από τους λόγους που όπως επισημαίνει η εταιρεία επέλεξε τον Πύργο Πειραιά για τη μετεγκατάστασή της.

«Συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη και την ευημερία των ανθρώπων μας αλλά και των κοινοτήτων όπου δραστηριοποιούμαστε, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σύντομα το εγχώριο δυναμικό μας θα εργάζεται σε έναν υπερσύγχρονο και ταυτόχρονα ιστορικό χώρο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας. Σε συνεργασία με την DIMAND, σχεδιάζουμε το μελλοντικό σπίτι της Dialectica και ανυπομονούμε να γνωρίσουμε τη νέα μας γειτονιά σε μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες περιοχές της πόλης» δήλωσε ο Γιώργος Τσαρούχας, συνιδρυτής και CEO της Dialectica.

Οι επόμενοι ενοικιαστές

Σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο CEO της DIMAND και της Piraeus Tower, Δημήτρης Ανδριόπουλος αναμένεται τους επόμενους μήνες να κλείσουν και οι συμφωνίες με εταιρείες από τον χώρο της ναυτιλίας για άλλους 3 ορόφους του κτηρίου καθώς και εκείνες για τους χώρους που θα αφορούν στο retail.

Συνολικά τα ωφέλιμα τ.μ. του Πύργου Πειραιά, του δεύτερου ψηλότερου κτηρίου της χώρας, φτάνουν περίπου τα 29.000 εκ των οποίων τα περίπου 7.500 θα φιλοξενήσουν τα καταστήματα λιανεμπορίου, εστίασης και γυμναστήριο στο ισόγειο, τον πρώτο και τον δεύτερο όροφο.

Σημειώνεται πως ο Πύργος του Πειραιά πρόκειται να είναι ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης της Ελλάδας, πιστοποιημένος στην ανώτατη βαθμίδα Platinum, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο LEED. Παράλληλα θα φέρει την πιστοποίηση WELL που αφορά στην υγεία και ευεξία των χρηστών του κτιρίου.

«Ο Πύργος του Πειραιά για εμάς δεν αποτελεί ένα ακόμα project, αλλά την απόδειξη πως όταν υπάρχει βούληση, σχέδιο και επαγγελματισμός, οι εταιρείες μπορούν να καταφέρουν τα ακατόρθωτα. Είναι σπουδαίο να βλέπεις αυτόν τον «κοιμισμένο γίγαντα» να ξυπνάει μετά από τόσα χρόνια και να αποτελεί σύμβολο αναγέννησης και ορόσημο ανάπτυξης.

Ο Πύργος του Πειραιά είναι ένα έργο πνοής για την κοινωνία και ολόκληρη την περιοχή. Είμαστε χαρούμενοι που οι πρώτοι του ένοικοι θα είναι οι άνθρωποι μιας ελληνικής εταιρείας με παγκόσμιο αποτύπωμα και είμαστε βέβαιοι ότι η διαβίωσή τους στον πρώτο πράσινο ουρανοξύστη της Ελλάδας θα τους οδηγήσει ακόμα πιο ψηλά» τόνισε ο κ. Ανδριοπουλος.

Από την πλευρά του ο CEO της Prodea Investments, Αριστοτέλης Καρυτινός, πρόσθεσε: «Η παρουσία της Dialectica στον Πύργο του Πειραιά αποτελεί ένα ακόμα βήμα για τη δημιουργία ενός δυναμικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην καρδιά του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Πρόκειται για μια εταιρεία καινοτομίας με διεθνή χαρακτήρα, που ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία του Πύργου. Η PRODEA έχει επενδύσει στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου ανάπλασης που είναι σημαντικό όχι μόνο για τον Πειραιά, αλλά για ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας, δημιουργώντας τον πρώτο βιοκλιματικό ουρανοξύστη στην Ελλάδα. Αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής που αξιοποιεί την αειφορία ως καταλύτη ανάπτυξης».



ΔΗΜΟΦΙΛΗ