Καραμανλής: Η Γραμμή 4 θα αλλάξει τον συγκοινωνιακό χάρτη της πρωτεύουσας
Ξεκινάει με γρήγορους ρυθμούς, η συναρμολόγηση του νέου, υπερσύγχρονου μετροπόντικα που θα χρησιμοποιηθεί για τη διάνοιξη της Γραμμής 4 του Μετρό «Άλσος Βεΐκου-Γουδή».
«Είκοσι οκτώ χρόνια μετά την άφιξη του πρώτου μετροπόντικα στην Αθήνα, ήρθε η στιγμή για το εργοτάξιο της Κατεχάκη να υποδεχθεί και πάλι το ένα από τα δύο μηχανήματα TBM, που θα χρησιμοποιηθούν για τη διάνοιξη της Γραμμής 4 'Άλσος Βεΐκου-Γουδή'» τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.
Όπως αναφέρει ο υπουργός, «ξεκινάει λοιπόν με γρήγορους ρυθμούς, η συναρμολόγηση του νέου, υπερσύγχρονου μετροπόντικα που παραλάβαμε, ώστε στις αρχές του νέου έτους να αρχίσει το υπόγειο ταξίδι του στην Αθήνα.
Ο δεύτερος μετροπόντικας θα εγκατασταθεί, αντίστοιχα, στο φρέαρ του Άλσους Βεΐκου και τα δύο μηχανήματα θα 'συναντηθούν' στον Ευαγγελισμό, έχοντας διανοίξει τη νέα σήραγγα, συνολικού μήκους 12,8 χιλιομέτρων».
Και καταλήγει, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής: «Η Γραμμή 4 θα αλλάξει ουσιαστικά τον συγκοινωνιακό χάρτη της πρωτεύουσας. Προχωράμε λοιπόν με αποφασιστικότητα και προσήλωση, για να κάνουμε πραγματικότητα αυτό το τεράστιας σημασίας έργο για την Αθήνα».
Η ανάρτηση του υπουργού:
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καραμανλής: Μέχρι το τέλος του έτους η προκήρυξη για τη Γραμμή 2 του Μετρό προς το Ίλιον
Μετρό: Έως το τέλος του 2022 η δημοπράτηση της επέκτασης προς Ίλιον
Θρίλερ στο Λιχτενστάιν: Εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί, πιθανότατα από την ίδια οικογένεια
18:20
Όλα τα Star Trek (αλλά και το Suits) αφήνουν το ελληνικό Netfix τον Ιανουάριο – Τι άλλο φεύγει
18:09
Η αστυνομία ερευνά «σοβαρό περιστατικό» στην πόλη Μπόντεν της Σουηδίας
18:00
Συντριβή ελικοπτέρου στο όρος Κιλιμάντζαρο της Τανζανίας με 5 νεκρούς
17:52