ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ανοιχτά τα καταστήματα αυτή την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας

Ανοιχτά τα καταστήματα αυτή την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας
Τα καταστήματα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου θα μπορούν προαιρετικά να είναι ανοιχτά από τις11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. ΙΝΤΙΜΕ

Ανοιχτά θα είναι προαιρετικά τα καταστήματα σε όλη τη χώρα την προσεχή Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

To προαιρετικό ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της αρχικής τροπολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης, τα καταστήματα θα άνοιγαν την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου δηλαδή στις 6 του μήνα, ωστόσο λόγω της κακοκαιρίας στη χώρα, αποφασίστηκε η Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα να «μεταφερθεί» στις 13 Νοεμβρίου. Η ημερομηνία άλλαξε εκ νέου λόγω της διεξαγωγής του Μαραθωνίου στην Αθήνα και το άνοιγμα των καταστημάτων μεταφέρθηκε για τις 27 Νοεμβρίου.

Εξάλλου στις 25 Νοεμβρίου είναι φέτος η Black Friday και θεωρήθηκε πως τα ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή που την ακολουθεί θα μπορέσουν να τονώσουν την εμπορική κίνηση εν μέσω των προσφορών στις οποίες θα προχωρήσουν οι επιχειρήσεις.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος ενημερώνοντας τους καταναλωτές για τα ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή, επισημαίνει πως «την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ημέρα της Black Friday και τη Δευτέρα 28, ημέρα της Cyber Monday οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου θα έχουν μεγάλες προσφορές σε ποικιλία προϊόντων, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό».

«Πληροφορούμε, επίσης, το καταναλωτικό κοινό ότι οι εταιρίες-μέλη μας έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων», προσθέτει.

Απεργία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, κήρυξε για την Κυριακή 24ωρη απεργία, κατά του ανοίγματος των καταστημάτων, κάνοντας λόγο για «εμμονή της κυβέρνησης για πλήρη απελευθέρωση της Κυριακής» και για απόφασή της να ανοίξουν τα καταστήματα «χωρίς απολύτως καμία λογική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ