ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Γεωργιάδης: Πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ για παραβίαση του περιθωρίου κέρδους

Γεωργιάδης: Πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ για παραβίαση του περιθωρίου κέρδους
«Έχουμε ξεκινήσει ελέγχους με τη ΔΙΜΕΑ και στο «καλάθι του νοικοκυριού» και έχουμε ήδη στείλει σε κάποιες αλυσίδες εκθέσεις ελέγχου με προτεινόμενα πρόστιμα για ορισμένα προϊόντα» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης. Eurokinissi/ φωτογραφία αρχείου

Πρόστιμα για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά στο περιθώριο κέρδους σε προϊόντα που περιλαμβάνονται και στο «καλάθι του νοικοκυριού» έχουν κοινοποιηθεί σε κάποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, έπειτα από σχετικούς ελέγχους της ΔΙΜΕΑ.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε από το βήμα του συνεδρίου του ΙΕΛΚΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Έχουμε ξεκινήσει ελέγχους με τη ΔΙΜΕΑ και στο «καλάθι του νοικοκυριού» και έχουμε ήδη στείλει σε κάποιες αλυσίδες εκθέσεις ελέγχου με προτεινόμενα πρόστιμα για ορισμένα προϊόντα. Ευτυχώς όχι μεγάλα, σχετικά μικρά πρόστιμα, κάτω από το όριο των 50.000 ευρώ που θα επέβαλε η νομοθεσία τη δημοσιοποίηση του ονόματος της αλυσίδας. Αλλά πάντως σε κάποια προϊόντα ακόμα και μέσα στο καλάθι βρήκαμε παραβίαση του περιθωρίου κέρδους» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε:

«Αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν είναι απαράδεκτο οικονομικά, είναι απαράδεκτο ηθικά. Θέλω να παρακαλέσω τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ να είναι περισσότερο προσεκτικές για την τήρηση του νόμου μας για την κερδοσκοπία, κυρίως στα προϊόντα εντός καλαθιού που είναι κρίσιμα για τη διαβίωση. Δεν παίζουμε με τον κόσμο, πρέπει να το καταλάβουμε».

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «δεν θέλω να νομίζει κάποιος ότι η παρουσία μου στα σούπερ μάρκετ και η μάχη για το καλάθι μειώνει την πίστη μας και την προσήλωσή μας στους ελέγχους για την κερδοσκοπία».

Επεσήμανε επίσης ότι οι έλεγχοι στο «καλάθι» θα γίνουν κανονικά και μέσα στις γιορτές. «Εγώ είμαι καλόπιστος, η Κυβέρνηση είναι καλόπιστη, δίνουμε τα εύγε και δεν διστάζω όπως βλέπετε και να διαφημίζω αλυσίδες, τη μία μετά την άλλη, πηγαίνοντας ο ίδιος σε αυτές. Δεν νομίζω να έχει πάει άλλος Υπουργός τόσο πολύ σε σούπερ μάρκετ από όσο έχω πάει εγώ, αλλά δεν θέλω κάποιοι να εκμεταλλευτούν αυτή μου την καλή συμπεριφορά, να μας θεωρήσουν αφελείς και να μας κοροϊδέψουν. Νομίζω ότι το μήνυμα είναι σαφές» πρόσθεσε.

Τέλος προανήγγειλε ότι την άλλη βδομάδα, «θα έχουμε αρκετές εκπλήξεις για το εορταστικό καλάθι» το οποίο σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ