ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Eμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Δύο ψηφιακές πλατφόρμες για επιχειρήσεις

Eμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Δύο ψηφιακές πλατφόρμες για επιχειρήσεις
Οι δύο πλατφόρμες του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς απευθύνονται στις επιχειρήσεις οι οποίες επιθυμούν να ακολουθήσουν τον παλμό της ψηφιακής μετάβασης και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία. ΙΝΤΙΜΕ

Δύο πλατφόρμες του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, που απευθύνονται στις πειραϊκές επιχειρήσεις οι οποίες επιθυμούν να ακολουθήσουν τον παλμό της ψηφιακής μετάβασης και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία, παρουσιάστηκαν σε χθεσινή ημερίδα.

Την υβριδική Ημερίδα με θέμα «Οι τάσεις στο Λιανικό Εμπόριο» συνδιοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, το Ινστιτούτο Εμπορίου & Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά και η Κοινότητα Γνώσης & Καινοτομίας για τη Γαλάζια Οικονομία του Δήμου Πειραιά, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, Θεόδωρος Καπράλος επεσήμανε τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, τις προκλήσεις και προοπτικές που διαμορφώνονται στο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Όπως ανέφερε, «τα τελευταία δυο χρόνια που η ζωή μας άλλαξε σε πολλά επίπεδα, οι επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να οργανωθούν και να αντικαταστήσουν τον παραδοσιακό τρόπο λειτουργίας τους με έναν πιο ψηφιακό προκειμένου να είναι ευέλικτες και να επιβιώσουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Είδαμε λοιπόν στην πράξη, ότι θα πρέπει να υιοθετήσουμε τις νέες τάσεις, τις νέες τεχνολογίες που έχουν αλλάξει ριζικά το εμπόριο και την οικονομία γενικότερα. Όλες πλέον οι επιχειρηματικές αποφάσεις μας θα πρέπει να στηρίζονται στα νέα δεδομένα που έχουν επίκεντρο τον καταναλωτή, να κατανοήσουμε τις ανάγκες, τις επιθυμίες του, τον τρόπο που λειτουργεί. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αναγνωρίσουν την αλλαγή στις τάσεις που επικρατούν στο εμπόριο και να υποστηρίξουν την καλλιέργεια και εφαρμογή της νέας ψηφιακής κουλτούρας».

Ο κ. Καπράλος σημείωσε ότι «στον Εμπορικό Σύλλογο, θέλοντας να βοηθήσουμε στην προσπάθεια αξιοποίησης των νέων εργαλείων και να συμβάλουμε στη μεταφορά τεχνογνωσίας, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για τα μέλη μας και γενικότερα για τις επιχειρήσεις της πόλης μας, ώστε να εξελίξουν τις δυνατότητες και τις δεξιότητές τους, αξιοποιώντας τη γνώση και τις πληροφορίες και να εδραιώσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Σε αυτή την προσπάθεια, στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας, ανταγωνιστικότητας, εξωστρέφειας και ανθεκτικότητας των επιχειρήσεων, της τεχνολογικής και ψηφιακής ετοιμότητάς τους έχουμε αρωγούς τη Δημοτική Αρχή και την Ελληνική Συνομοσπονδία εμπορίου και Επιχειρηματικότητας για μια μετάβαση που συνδυάζει οικονομική αποτελεσματικότητα με κοινωνική συνοχή».

Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν οι δυο πλατφόρμες του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, που απευθύνονται στις πειραϊκές επιχειρήσεις ώστε αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να αναπτυχθούν.

Συγκεκριμένα:

-Η πλατφόρμα «Εικονική περιήγηση της αγοράς /των επιχειρήσεων του Πειραιά» που παρουσίασε ο κ. Β. Λινάρδος.

-Η «Πλατφόρμα κινητής εφαρμογής για την πόλη του Πειραιά με στόχευση στους επιβάτες κρουαζιέρας» με επικεφαλής τον κ. Θ. Σαριγιώργη.

Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων, τα «trends» του λιανικού εμπορίου, τα αποτελέσματα της έρευνας για το καταναλωτικό προφίλ των διερχόμενων καταναλωτών του Πειραιά, οι βασικές αρχές διαχείρισης επιχειρηματικών κινδύνων, καθώς και η Μελέτη για τις επιπτώσεις της Πανδημίας Covid-19 στην επιχειρηματική συνέχεια και ανθεκτικότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: ο κρίσιμος ρόλος της τεχνολογίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ