ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τι θα περιέχουν «εορταστικό καλάθι» και «Καλάθι του Αη Βασίλη»

Τι θα περιέχουν «εορταστικό καλάθι» και «Καλάθι του Αη Βασίλη»
Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. ΙΝΤΙΜΕ

Πρεμιέρα στις 14 Δεκεμβρίου θα κάνουν το «εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού» και το «Καλάθι του Αη Βασίλη» όπως ονομάζεται η αντίστοιχη πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης στον κλάδο των παιχνιδιών.

Γλυκίσματα και επιπλέον είδη κρέατος στο εορταστικό καλάθι

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, το εορταστικό καλάθι θα διαρκέσει από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου.

Για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο στο «καλάθι του νοικοκυριού» μπαίνουν βασιλόπιτα, τσουρέκι και σοκολάτα, από γλυκίσματα ενώ στην κατηγορία του κρέατος αυξάνονται οι επιλογές για τους καταναλωτές. Πέραν του κοτόπουλου και του χοιρινού δηλαδή, «μπαίνουν» επίσης, γαλοπούλα και μοσχάρι. Εκτός καλαθιού μένουν τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες προκειμένου να μη δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με ζαχαροπλαστεία και φούρνους που πωλούν τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Το «καλάθι του Αη Βασίλη»

Σε ό,τι αφορά στο νέο καλάθι που δημιουργείται για τα παιχνίδια και θα ισχύσει από 14 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Ιανουαρίου σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης πρόκειται για τη δημιουργία ενός επιμέρους "καλαθιού” από πλευράς των εξειδικευμένων καταστημάτων που πωλούν παιχνίδια και συμφώνησαν από κοινού με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Συνολικά θα περιλαμβάνονται οι παρακάτω κατηγορίες παιχνιδιών: βρεφικά, επιτραπέζια/παζλ, κούκλες, κατασκευές, παιχνίδια δημιουργίας, εκπαιδευτικά παιχνίδια, φιγούρες αθλητικά παιχνίδια, αυτοκινητάκια, τηλεκατευθυνόμενα, παιχνίδια εξωτερικού χώρου, παιχνίδια μίμησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ