ΑΝΑΠΤΥΞΗ

«Βουλιάζουν» για τις γιορτές οι δημοφιλείς προορισμοί

«Βουλιάζουν» για τις γιορτές οι δημοφιλείς προορισμοί
Σε ποιες περιοχές καταγράφονται πληρότητες έως και 100% για την περίοδο των γιορτών. pixabay

Υψηλές πληρότητες καταγράφονται για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, όπως προκύπτει από τις κρατήσεις τόσο στα ξενοδοχεία όσο και σε διαμερίσματα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

«Το δεκαπενθήμερο πάει καλά από τον εσωτερικό τουρισμό, η μέση πληρότητα είναι περίπου στο 75% - 80% πανελλαδικά. Κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα και τον ορεινό όγκο, τα τριήμερα πηγαίνουν ακόμη καλύτερα. Επίσης διαφοροποίηση υπάρχει και στις περιοχές, όπου υπάρχουν χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα» ανέφερε κατά τη διάρκεια πρόσφατης εκδήλωσης ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της ΠΟΞ. Ανάλογα με τον καιρό θα εξαρτηθεί και η επισκεψιμότητα στα χιονοδρομικά κέντρα, όπως πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό, ο κ. Τάσιος σημείωσε ότι στη βόρεια Ελλάδα και σε πόλεις όπως Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Καβάλα και Αλεξανδρούπολη καταγράφονται υψηλές πληρότητες, ιδιαίτερα την Πρωτοχρονιά, από βαλκάνιους τουρίστες.

Πληρότητες έως 100% σε διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

Σε ό,τι αφορά τα διαμερίσματα και τις κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας οι κρατήσεις φτάνουν ακόμη και το 100%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.

«Τα ποσοστά προ-κρατήσεων στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών από τα μέσα του Νοεμβρίου ήταν ήδη άνω του 80%. Πλέον σε πολλούς ορεινούς προορισμούς αγγίζει το 100%» σημειώνει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.

Αναλυτικά:

Στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων αγγίζουν το 85% και της Πρωτοχρονιάς 80% αντίστοιχα. Το συνολικό κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις τα Χριστούγεννα ξεκινά από 800€ ενώ για τη Πρωτοχρονιά από 811€.

Στο Μέτσοβο καταγράφονται προ-κρατήσεις στο 100% για τις ημέρες των Χριστουγέννων και 97% για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς. Στο κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις η κατώτατη τιμή μίσθωσης αγγίζει τα 594€.

Στην πόλη των Ιωαννίνων οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων αγγίζουν το 99% ενώ για τη Πρωτοχρονιά το 93%. Το κόστος διαμονής για τις ημέρες των Χριστουγέννων κυμαίνεται από 542€ και για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς από 595€ για κατοικία 60τμ-65τμ σε απόσταση έως 600-700μέτρα από το κέντρο της Πόλης.

Στα Καλάβρυτα, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 92% για τα Χριστούγεννα, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα η αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται περί τα 900€ για τρεις διανυκτερεύσεις. Για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, το ποσοστό προ -κρατήσεων αγγίζει το 97%.

Στα Τρίκαλα Κορινθίας οι πληρότητες για τα Χριστούγεννα αγγίζουν το 95%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή αυτοτελή κατοικία να ξεκινούν από 770€, ενώ για τη Πρωτοχρονιά από 729€ με ποσοστό προ-κρατήσεων στο 92%.

Στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας, οι κρατήσεις σε Δημητσάνα, Λεβίδι, Στεμνίτσα και Λαγκάδια κυμαίνονται από 80% έως και 100% για τις ημέρες των Χριστουγέννων της Πρωτοχρονιάς .Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις στους αρκαδικούς προορισμούς κυμαίνεται από 491€ έως και 1.528 € για τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς από 635€ έως και 1.481€.

Οι προ-κρατήσεις στο Καρπενήσι για τις ημέρες των Χριστουγέννων έχουν αγγίξει το 85% με το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 423€ έως 940€. Για την Πρωτοχρονιά από 388€ έως 846€ κα ποσοστό προ-κρατήσεων στο 68%.

Στην Καλαμπάκα, οι πληρότητες αγγίζουν το 97%, με το κόστος να κυμαίνεται από 496€ για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Αντίστοιχα για την Πρωτοχρονιά, το ποσοστό προ-κρατήσεων κυμαίνεται στο 84% και το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις από 337€ έως 587€.

Υψηλά ποσοστό πληρότητας καταγράφονται και στα ορεινά της Μαγνησίας. Στη Μακρινίτσα, για τις ημέρες των Χριστουγέννων αγγίζουν το 87% με το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 670€ έως και 1.050€ ενώ για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς από 602€ έως και 1.000€ με ποσοστό προ-κρατήσεων στο 85%. Στη Πορταριά, οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων αγγίζουν το 85% με το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται περί τα 705€ , ενώ για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς από 627€ έως και 800€ με ποσοστό προ-κρατήσεων στο 88%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ