Γεωργιάδης: Η Ελλάδα μπορεί να φιλοξενεί σε λίγα χρόνια 15 μεγάλα data centers
O κλάδος της Πληροφορικής περνάει τη χρυσή του εποχή ενώ το μέλλον προδιαγράφεται ακόμη πιο λαμπρό, όπως εκτίμησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο digital economy forum 2022: digital Greece in the spotlight, το οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας.
«Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι έχει δυναμική να γίνει πόλος έλξης για το data economy. Σε λίγα χρόνια από σήμερα, η Ελλάδα μπορεί να φιλοξενεί 15 μεγάλα data centers. Θα αποκτήσει, δηλαδή, μέγεθος αντίστοιχο της Μασσαλίας» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης προσθέτοντας ότι η χώρα μας «έχει πλέον επαφές με τους μεγαλύτερους παρόχους σχετικών υπηρεσιών του πλανήτη. Γίνεται έτσι από μία απλή χώρα των Βαλκανίων, χώρα πρωταθλήτρια».
Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει την ψηφιακή αναβάθμιση στην πρώτη ταχύτητα και πρόσθεσε: «Ο κλάδος της Πληροφορικής περνάει σήμερα τη χρυσή του εποχή. Υπάρχουν δουλειές περισσότερες από όσες μπορεί ο κλάδος να εκτελέσει. Και λόγω του Ταμείου Ανάκαμψης, και λόγω του ΕΣΠΑ, και λόγω της ψηφιοποίησης του Δημόσιου, και λόγω της ψηφιακής μετάβασης του Ιδιωτικού τομέα».
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ευχήθηκε να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα, καθώς, όπως είπε: «Οι επενδυτές όταν δεν βλέπουν πολιτική σταθερότητα, παθαίνουν μια αλλεργία. Και όπως πάνε σε μια χώρα, έτσι και φεύγουν».
Αναφορικά με το «ψηφιακό τέλος», επεσήμανε ότι «συνιστά μια θεμελιώδη αδικία». Όπως είπε, ωστόσο, το πρόβλημα ξεκινάει από την ψήφιση του, η οποία έγινε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που τώρα καθιστά δύσκολη την ακύρωση του. «Προσωπικά δεν θα ήθελα να υπάρχει. Αλλά ακούμε και την άλλη άποψη, αυτή του υπουργείου Πολιτισμού» σχολίασε σχετικά.
Κομοτηνή: Νεκρός ο οδηγός ΙΧ που αναζητούνταν - Παρασύρθηκε από χείμαρρο (vids)
20:37
Ελλάδα - Ιταλία 15-8: Χάλκινη η Εθνική πόλο γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
20:28
ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ: Η πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες για Ουκρανία θα κρίνει νέες κυρώσεις κατά Ρωσίας
20:20
Συναγερμός για την εξαφάνιση 44χρονου από τις Σέρρες
20:12