ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πρωτοχρονιά: Προορισμοί για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

Πρωτοχρονιά: Προορισμοί για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής
Προορισμοί με κόστος κάτω των 300 ευρώ για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες Unsplash

Υψηλές πληρότητες καταγράφονται στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας τις γιορτές, σε τόσο σε εγγεγραμμένα ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, όσο και σε ξενοδοχεία.

Αντίστοιχη εικόνα με εκείνη που παρατηρήθηκε τις ημέρες των Χριστουγέννων αναμένεται και την Πρωτοχρονιά όπως προκύπτει από τις κρατήσεις που έχουν γίνει.

Για όσους ωστόσο δεν κατάφεραν να προγραμματίσουν εγκαίρως τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς και δεν έχουν τη δυνατότητα ή δεν θέλουν να δαπανήσουν πολλά, το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates προτείνει εναλλακτικούς προορισμούς για διαμονή σε διαμερίσματα ή κατοικίες εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

«Για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, καταγράφονται επιλογές τόσο σε ορεινούς προορισμούς, όσο και σε μη, με το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις να μην ξεπερνά τα 300 ευρώ» σημειώνει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος του Δικτύου E-Real Estates.

Αναλυτικά:

Όσοι επιθυμούν να περάσουν τις μέρες της Πρωτοχρονιάς σε πόλεις της Περιφέρειας, μπορούν να επιλέξουν την Πάτρα, όπου το κόστος διαμονής σε κατοικία 70 τμ για τρεις διανυκτερεύσεις, διαμορφώνεται στα 298 ευρώ.

Επίσης η Καλαμάτα έχει «μπει» για τα καλά στον τουριστικό χάρτη της χώρας με το κόστος μίσθωσης κατοικίας 51 τμ να διαμορφώνεται στα 204 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Στο Ναύπλιο, την πόλη που αποτελεί δημοφιλή προορισμό 365 ημέρες τον χρόνο, το κόστος μίσθωσης κατοικία 50 τμ διαμορφώνεται στα 285 ευρώ.

Στο Λουτράκι και το Κιάτο, που αποτελούν κοντινούς προορισμούς για τους Αθηναίους, το κόστος μίσθωσης κατοικίας διαμορφώνεται στα 243 ευρώ και 276 ευρώ αντίστοιχα ενώ στη Ναύπακτο, κατοικία 65 τμ μισθώνεται προς 282 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Γραφικά χωριά στα ορεινά της Μαγνησίας, όπως η Ζαγόρα, η Μακρυρράχη, ο Κισσός, διαθέτουν κατοικίες από 65 τμ έως 80 τμ με το κόστος διαμονής να διαμορφώνεται από 282 ευρώ έως 300 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Επιλογές υπάρχουν και στα ορεινά χωριά της Ηπείρου, όπως οι Καρυές, ορεινό χωριό στα Ζαγοροχώρια και ο Άγιος Μηνάς, στα 285 ευρώ και 270 ευρώ αντίστοιχα το τριήμερο.

Παράλληλα, επιλογές για τους ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής αποτελούν η Κοζάνη, η Βέροια, η Έδεσσα και η Νάουσα με το κόστος διαμονής να κυμαίνεται περί τα 300 ευρώ σε Βέροια και Έδεσσα, στα 276 ευρώ στη Νάουσα και στην Κοζάνη να βρίσκει κανείς ακόμη και με 160 ευρώ για 3 διανυκτερεύσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ