ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, καταστήματα: Τι θα λειτουργήσει σήμερα

Σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, καταστήματα: Τι θα λειτουργήσει σήμερα
Η εκάστοτε επιχείρηση αναμένεται να λάβει τη δική της απόφαση σχετικά με το εάν θα λειτουργήσει σήμερα ή όχι, INTIME

Το γεγονός ότι τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά «έπεσαν» φέτος την Κυριακή είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί σύγχυση στην αγορά και κατά συνέπεια στους καταναλωτές σχετικά με το τι θα λειτουργήσει και τι όχι, σήμερα, Δευτέρα 2 Ιανουαρίου.

Κι αυτό γιατί στο λιανεμπόριο η δεύτερη μέρα του Ιανουαρίου είναι κατ’ έθιμον αργία – όχι υποχρεωτική - και επίσης συνήθως τα προηγούμενα χρόνια οι εμπορικές επιχειρήσεις επέλεγαν τη συγκεκριμένη μέρα ώστε να κάνουν την απογραφή τους.

Ήδη ορισμένες αλυσίδες λιανεμπορίου καθώς και κάποια σούπερ μάρκετ έχουν κάνει γνωστό τις προηγούμενες μέρες ότι θα ανοίξουν κανονικά σήμερα. Το γεγονός αυτό προκάλεσε μάλιστα την αντίδραση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας που απέστειλε επιστολή προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αθηνών, κοινοποιώντας την παράλληλα στα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης, ζητώντας άμεσα να κατοχυρωθεί η 2α Ιανουαρίου ως επίσημη αργία για το εμπόριο.

O Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών στο φετινό εορταστικό ωράριο που έχει ανακοινώσει, για τη σημερινή ημέρα αναφέρει πως τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Αντίστοιχες σχετικές ανακοινώσεις υπάρχουν κι από άλλους εμπορικούς συλλόγους τη χώρας.

Με δεδομένο πάντως ότι η σημερινή ημέρα δεν είναι υποχρεωτική αργία, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες φαίνεται πως θα λειτουργήσουν αυτόνομα και ανάλογα με την εκάστοτε απόφασή τους τα καταστήματα σήμερα θα είναι ανοιχτά ή κλειστά.

Από την πλευρά τους οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

«Με την είσοδο της νέας χρονιάς οι άνθρωποι των λαϊκών αγορών σε κάθε γωνιά της Αττικής θα βρίσκονται και πάλι πίσω από τους πάγκους τους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες των καταναλωτών που παραδοσιακά τις εμπιστεύονται για τα ψώνια τους, αξιοποιώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το τρίπτυχο ποιότητα-ποικιλία-τιμή που σε κάθε λαϊκή αγορά συνδυάζεται ιδανικά, συμβάλλοντας παράλληλα με τον τρόπο αυτό τα μέγιστα στη διαρκή προσπάθεια των ελληνικών νοικοκυριών να ορθώσουν ένα αδιαπέραστο τείχος απέναντι στην ακρίβεια και στην κερδοσκοπία» σημειώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ