ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πειραιάς: Πάνω από 786 προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων το 2023

Πειραιάς: Πάνω από 786 προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων το 2023
Δυναμική αναμένεται η πορεία της κρουαζιέρας το 2023 ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Αύξηση της τάξεως του 16% πρόκειται να σημειωθεί στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά το 2023, ενώ σύμφωνα με τις προκρατήσεις του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς αναμένονται 786 προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων.

Ειδικότερα, αύξηση αναμένεται φέτος και στις αφίξεις αποεπιβίβασης (homeport) κατά 5% στο λιμάνι του Πειραιά σε σχέση με το 2022.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε, ο αναπληρωτής CEO της ΟΛΠ ΑΕ Capt. Jin Beiyuan, για τη δυναμική πορεία της κρουαζιέρας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού της συστηματικής και στοχευμένης δουλειάς, των σημαντικών επενδύσεων και έργων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του λιμένα.

Ανέφερε ότι, η συνέχιση της καλής πορείας του κλάδου της κρουαζιέρας αποτελεί βασική επιδίωξη της ΟΛΠ ΑΕ, καθώς είναι μια win-win δραστηριότητα για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, και κυρίως για την τοπική κοινωνία, τους παραλιμένιους δήμους, την Αττική, αλλά και τη χώρα εν γένει.

Στο μεταξύ το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς που προσέγγισε το λιμάνι του Πειραιά ήταν το Viking Sky με 850 επιβάτες και 450 άτομα πλήρωμα.

Η διοίκηση του λιμανιού του Πειραιά πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση για την υποδοχή των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου.

Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο, σύμφωνα με το ήδη καθορισμένο πρόγραμμά του, αναμένεται να πραγματοποιήσει 12 επιπλέον αφίξεις αποεπιβίβασης (homeport) στον Πειραιά εντός του 2023, σημειώνοντας μάλιστα πληρότητα επιβατών άνω του 85%, παρά το γεγονός ότι κατέπλευσε μόλις τον Ιανουάριο.

Τα πλοία της Viking Sky δραστηριοποιούνται στον λιμένα Πειραιά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους με αφίξεις homeport, ενώ το 2023, σύμφωνα με τις προκρατήσεις, αναμένονται 35 αφίξεις, αύξηση 13% σε σχέση με το 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ