ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πρόστιμα 3 εκατ. για αισχροκέρδεια – Σε ποια προϊόντα υπάρχουν ανατιμήσεις

Πρόστιμα 3 εκατ. για αισχροκέρδεια – Σε ποια προϊόντα υπάρχουν ανατιμήσεις
Ανατιμήσεις σε τρόφιμα αλλά και σε απορρυπαντικά στην αρχή του 2023.

Πρόστιμα τα οποία ανέρχονται στα 3 εκατ. ευρώ έχουν επιβληθεί για αισχροκέρδεια το τελευταίο διάστημα όπως ανέφερε ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

«Τα πρόστιμα τα οποία έχουν μπει είναι κοντά στα 3 εκατ. ευρώ όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα οποία φυσικά πληρώνονται» σημείωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι δεν υπάρχει από πλευράς των επιχειρήσεων προσφυγή στα δικαστήρια σχετικά με την επιβολή τους, «αφού οι διατάξεις δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας άρα και δικαστικών διεκδικήσεων».

Όπως εξήγησε, προσπαθούμε εμποδίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τις υπερβολικές ανατιμήσεις που δεν δικαιολογούνται από την κατάσταση και εκείνες που θα μείνουν μετά το πληθωριστικό κύμα. Οι ανατιμήσεις που οφείλονται σε αισχροκερδείς πρακτικές είναι το αντικείμενο της ελεγκτικής μας δουλειάς.

Νέες ανατιμήσεις σε τρόφιμα και απορρυπαντικά

Σχετικά με τις νέες ανατιμήσεις στα ράφια από την αρχή της χρονιάς ο ΓΓ Εμπορίου επεσήμανε πως προς το παρόν υπάρχουν ενδείξεις ανατιμήσεων στην αγορά και μένει να επιβεβαιωθούν. Έχουν ήδη παρατηρηθεί μικρές ανατιμήσεις πρωτίστως στην κατηγορία των τροφίμων αλλά και κάποια σε απορρυπαντικά, όπως είπε.

«Ελπίζουμε ότι με την σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών ενέργειας και τον πληθωρισμό, θα αποτραπούν τους επόμενους μήνες» συμπλήρωσε.

Τα νέα εποχικά «καλάθια»

«Θα κάνουμε όσα καλάθια νοικοκυριού χρειαστεί κι όσα αντέχει η οικονομία» ανέφερε σχετικά με το καλάθι του νοικοκυριού και τον εάν θα δημιουργηθούν επιπλέον το επόμενο διάστημα.

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, πέρα από το «καλάθι» για την περίοδο της Σαρακοστής που βρίσκεται ήδη στο «τραπέζι» επίσης εξετάζεται και η δημιουργία «πασχαλινού» καλαθιού στο μοντέλο που δημιουργήθηκε και το «καλάθι» των Χριστουγέννων.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ