ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μητσοτάκης προς εργοδότες: Πληρώστε περισσότερα και θα βρείτε εργαζόμενους

Μητσοτάκης προς εργοδότες: Πληρώστε περισσότερα και θα βρείτε εργαζόμενους
«Γνωρίζω καλά ότι υπάρχει ένα ζήτημα εξεύρεσης εργατικών χεριών» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απευθύνθηκε στους εργοδότες ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / EUROKINISSI - Φωτογραφία αρχείου

Το φαινόμενο έλλειψης εργαζομένων είναι παγκόσμιο και όχι μόνο ελληνικό, ωστόσο απευθύνθηκε στους εργοδότες τονίζοντας «Πληρώστε περισσότερα και θα βρείτε εργαζόμενους».

Αυτό είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου με θέμα «Οικονομία, Ανάπτυξη, Αγορά Εργασίας».

«Γνωρίζω καλά ότι υπάρχει ένα ζήτημα εξεύρεσης εργατικών χεριών», έχουν ανέβει τα μεροκάματα δήλωσε και απευθύνθηκε στους εργοδότες τονίζοντας «Πληρώστε περισσότερα και θα βρείτε εργαζόμενους».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόσθεσε πως «δεν μας ενδιαφέρει να μπορούμε να προσφέρουμε στους Έλληνες συμπολίτες μας, ειδικά στους νέους οποιαδήποτε δουλειά. Θέλουμε κατά προτίμηση οι δουλειές αυτές να είναι σταθερές και να πληρώνουν καλύτερους μισθούς για αυτό και έχουμε νομοθετήσει μια σειρά από κίνητρα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αύξηση των μισθών, η οποία «έχει πρωτίστως να κάνει με τη βελτίωση της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας». Όσο η οικονομία μας γίνεται πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφής, όσο παράγει περισσότερο προστιθέμενο πλούτο τόσο θα υπάρχει δυνατότητα στις επιχειρήσεις, αλλά θα το ζητήσει και η ίδια η αγορά εργασίας, να αυξάνονται οι αποδοχές των εργαζομένων. Πάρτε για παράδειγμα τον Τουρισμό» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στο θέμα των ελλείψεων εργατικών χεριών στον πρωτογενή τομέα, για το οποίο τόνισε πως «πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και για αυτό έχουμε προχωρήσει σε νομοθέτηση διακρατικών συμφωνιών με χώρες που υπάρχει πολιτιστική και γεωγραφική εγγύτητα, όπως η Αίγυπτος, ώστε να μπορούμε να έχουμε προγράμματα 5ετων θεωρήσεων βίζα να έρχονται εργαζόμενοι από αυτές τις χώρες και να καλύπτονται οι ανάγκες των αγροτών μας».

Έρχεται και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Μια ακόμη αύξηση του κατώτατου μισθού σε συνέχεια της διαδικασίας που έχει δρομολογηθεί από το υπουργειο Εργασίας ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας με «ατζέντα» τα θέματα οικονομίας, ανάπτυξης και απασχόλησης.

«Δεν είμαι σε θέση να την εξαγγείλω ακόμη γιατί δε θα σεβόμουν τη διαδικασία η οποία προβλεπεται από το νόμο. Πιστέυω ότι θα είναι μια σημαντική αύξηση η οποία δεν θα υπονομεύσει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η αύξηση τω μισθών έχει να κάνει με την αύξηση της παραγωγικότητας της οικονομίας μας, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως «θα το ζητήσει και η ίδια η αγορά εργασίας, να αυξηθούν οι μισθοί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ