ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Γεωργιάδης: Μειώσεις τιμών τις επόμενες εβδομάδες με ώθηση από το «καλάθι»

Γεωργιάδης: Μειώσεις τιμών τις επόμενες εβδομάδες με ώθηση από το «καλάθι»
«Μειώσεις τιμών θα έρθουν τις επόμενες εβδομάδες, ήδη κάποιες έρχονται, αλλά αν στραφούμε όλοι γρηγορότερα προς το καλάθι, θα έρθουν μεγαλύτερες και γρηγορότερα» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Μειώσεις τιμών εκτίμησε πως θα έρθουν τις επόμενες εβδομάδες, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης προτρέποντας τους καταναλωτές να στραφούν προς το «καλάθι του νοικοκυριού» ώστε αυτές να έρθουν γρηγορότερα

Κατά τη διάρκεια σημερινής του επίσκεψης στις αλυσίδες «Market In» και «Μασούτης» στο πλαίσιο της εφαρμογής του «καλαθιού του νοικοκυριού» ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Βγαίνουν και φωνάζουν “αυξήσεις, αυξήσεις, αυξήσεις”. Ελάτε στα σούπερ μάρκετ μόνοι σας και δείτε με τα μάτια σας τα προϊόντα στο Καλάθι. Οι τιμές είναι όλες ίδιες και λίγες προς τα κάτω. Το «Καλάθι του Νοικοκυριού» λειτουργεί και είναι φτιαγμένο για όλους μας για να κερδίζουμε χρήματα. Χρησιμοποιείστε τις αγορές σας έξυπνα για να ωθήσετε και τις υπόλοιπες βιομηχανίες να πάνε γρηγορότερα σε μειώσεις. Μειώσεις τιμών θα έρθουν τις επόμενες εβδομάδες, ήδη κάποιες έρχονται, αλλά αν στραφούμε όλοι γρηγορότερα προς το καλάθι, θα έρθουν μεγαλύτερες και γρηγορότερα.

Ανέφερε ενδεικτικά παραδείγματα επισημαίνοντας: «Σήμερα βρήκα γάλα ιδιωτικής ετικέτας 1,09. Θυμίζω ότι το γάλα ιδιωτικής ετικέτας την πρώτη εβδομάδα, πριν δηλαδή από 13 εβδομάδες το χαμηλότερο είχε 1,12, τώρα έχει 1,09. Βρήκαμε επώνυμο κοτόπουλο επώνυμο 2,95. Αυτό δεν υπήρχε πέρσι».

Ο υπουργός Ανάπτυξης προέτρεψε τους καταναλωτές «να προτιμάτε το Καλάθι για να κερδίζετε λεφτά και να ωθούμε την αγορά να πηγαίνουν οι τιμές προς τα κάτω. Είμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Εάν φερθούμε έξυπνα και ενισχύσουμε τις αγορές μας από το καλάθι, θα πιέσουμε να πάνε οι τιμές γρηγορότερα προς τα κάτω. Είναι στο χέρι μας. Βοηθήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας και να κερδίσουμε όλοι μαζί χρήματα. Να θυμάστε, το Καλάθι δουλεύει».

».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ