ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΕΣΠΑ: Εντάχθηκαν δύο έργα σε Καβάλα και Ασπροβάλτα

ΕΣΠΑ: Εντάχθηκαν δύο έργα σε Καβάλα και Ασπροβάλτα
Δύο νέες εντάξεις έργων είναι συνολικής δημόσιας δαπάνης 17,5 εκατ. ευρώ. Eurokinissi

Δύο νέες εντάξεις έργων σε Καβάλα και Ασπροβάλτα, συνολικής δημόσιας δαπάνης 17,5 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ, με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.

Η πρώτη αφορά στην Πράξη «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Δήμου Καβάλας – Ολοκλήρωση εσωτερικού δικτύου πόλης Καβάλας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)».

Αντικείμενο του έργου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, είναι η κατασκευή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης σε 3 περιοχές εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Καβάλας:

  • στην κεντρική, που περιλαμβάνει το εμπορικό κέντρο της Καβάλας και την περιοχή «Πεντακόσια – Αγία Βαρβάρα»,
  • στη δυτική που περιλαμβάνει τις περιοχές «Αγία Παρασκευή», «Άγιος Λουκάς» και «Νεάπολη» και
  • στην ανατολική που περιλαμβάνει την περιοχή «Περιγιάλι».

Με την προτεινόμενη χρηματοδότηση του έργου θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης των λυμάτων στην πόλη της Καβάλας.

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη ανέρχεται σε 8.942.973,73 ευρώ, δικαιούχος του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Καβάλας και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ορίστηκε από τις 15/12/2021 έως τις 31/12/2023.

Η δεύτερη αφορά στην Πράξη «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων & Επέκταση δικτύου αποχέτευσης ακάθαρτων του οικισμού Ασπροβάλτας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)».

Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις επισκευές των έργων ΠΜ, τον εκσυγχρονισμό της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων και την αντικατάσταση του Η/Μ εξοπλισμού, καθώς και την κατασκευή των έργων επέκτασης του υφιστάμενου αποχετευτικού δικτύου με το σύστημα αναρρόφησης (Vacuum).

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη ανέρχεται 8.606.868,00 ευρώ, δικαιούχος είναι ο Δήμος Βόλβης, ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ορίζεται από τις 15/02/2023 έως τις 31/12/2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ