ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα, σούπερ μάρκετ και εστίαση τη Δευτέρα

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα, σούπερ μάρκετ και εστίαση τη Δευτέρα
Τι ισχύει για τη βόρεια και βορειανατολική Αττική λόγω της κακοκαιρίας. INTIME

Τα εμπορικά καταστήματα στη βόρεια και βορειανατολική Αττική λόγω της κακοκαιρίας θα μείνουν σήμερα κλειστά -εξαίρεση αποτελούν τα καταστήματα που εξυπηρετούν άμεσες και επείγουσες ανάγκες των καταναλωτών- ενώ από τις 18.00 το απόγευμα απαγορεύεται η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier.

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα εμπορικά καταστήματα μένουν κλειστά κυρίως στις περιοχές: Άγιος Στέφανος, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Γέρακα, Παλλήνη, Σπάτα, Κορωπι και Μαρκόπουλο.

Θα μπορούν να λειτουργήσουν ωστόσο έως τις 6 το απόγευμα:

  • τα φαρμακεία
  • τα καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ
  • τα πρατήρια καυσίμων
  • τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα

Μετά τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας ωστόσο απαγορεύονται στις παραπάνω περιοχές, η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, για λόγους ασφαλείας των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή όπως επεσήμανε στο CNN Greece o Γιάννης Δαβερώνης, πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων Αττικής, πολλοί επιχειρηματίες στον κλάδο της εστίασης σε βόρεια και ανατολική Αττική ήδη από την Κυριακή που ξεκίνησε η κακοκαιρία αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους. Επεσήμανε παράλληλα πως μέλημά τους είναι η ασφάλεια των εργαζομένων στο delivery.

Κλειστές τέλος θα παραμείνουν οι λαϊκές αγορές σε όλους τους Δήμους της Αττικής τόσο για την προστασία των εμπλεκομένων στον κλάδο όσο και των καταναλωτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ