ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Καθημερινή συνήθεια ο καφές για πάνω από 8 στους 10 Έλληνες - Τι δείχνει έρευνα

Καθημερινή συνήθεια ο καφές για πάνω από 8 στους 10 Έλληνες - Τι δείχνει έρευνα
Το 50% των ερωτηθέντων καταναλώνει πάνω από́ έναν καφέ́ την ημερά και συνηθώς 2 ή 3 σύμφωνα με έρευνα της Kάπα Research. pixabay

Περισσότεροι από́ 8 στους 10 Έλληνες πίνουν καφέ́ καθημερινά (84%), ενώ́ το 66% από εκείνους που δεν πίνουν, φροντίζουν να εφοδιάζουν με καφέ́ το νοικοκυριό́ τους.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την Α’ Ενότητα της έρευνας που ανέθεσε η Ελληνική Ένωση Καφέ στην εταιρεία ερευνών Kάπα Research με τίτλο «Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή καφέ».

Συνολικά με βάση την έρευνα το 95% των Ελλήνων αγοράζει καφέ.

Το 50% των ερωτηθέντων καταναλώνει πάνω από́ έναν καφέ́ την ημερά και συνηθώς 2 ή 3. Για το 73% όσων πίνουν καφέ, η συνήθεια του καφέ́ είναι σταθερή και δεν υποκαθίσταται με την κατανάλωση άλλου ροφήματος όπως το τσάι ή το χαμομήλι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνήθεια αυτή́, ειδικά́ εκτός σπιτιού́, δεν επηρεάστηκε ούτε από́ τις αλλαγές και τους περιορισμούς που έφερε η πανδημία.

Το 56% συνηθίζει να πίνει περισσότερο καφέ στο σπίτι, το 25% στην εργασία και το 18% εκτός σπιτιού και εργασίας, δηλαδή σε κάποιο μαγαζί ή στο χέρι. Εκτός σπιτιού, το 66% επιλέγει να καθίσει σε κάποιο μαγαζί ενώ το το 33% προτιμά το takeaway.

Το 53% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν έχει σκεφτεί́ ποτέ́ να κόψει τον καφέ, ωστόσο, ένα ποσοστό 17% θα το έκανε για λόγους υγείας, το 14% για οικονομικούς λόγους και το 13% επειδή ο καφές του προκαλεί αϋπνία.

Παράλληλα για το 38% εκείνων που πίνουν καφέ, ο περιορισμός της κατανάλωσής του στο σπίτι, στη δουλειά ή και εκτός σπιτιού, είτε για οικονομικούς λόγους, είτε για άλλα αίτια, θα σήμαινε αυτομάτως και τον περιορισμό των κοινωνικών τους συναναστροφών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ