Οι χειρότερες προβλέψεις της τριανταετίας από το ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία
Η συνεχιζόμενη επιβράδυνση σε όλες σχεδόν τις προηγμένες οικονομίες του κόσμου αναμένεται να συμπαρασύρει την παγκόσμια ανάπτυξη κάτω από το 3% φέτος, προειδοποίησε την Πέμπτη η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
«Με τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις, με τον πληθωρισμό να εξακολουθεί να είναι υψηλός, μια ισχυρή ανάκαμψη παραμένει άπιαστη», δήλωσε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε ομιλία της ενόψει των εαρινών συνεδριάσεων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας την επόμενη εβδομάδα.
«Αυτό βλάπτει τις προοπτικές όλων, ιδίως των πιο ευάλωτων ανθρώπων και των πιο ευάλωτων χωρών», πρόσθεσε η ίδια σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον.
Η παγκόσμια ανάπτυξη μειώθηκε σχεδόν στο μισό πέρυσι στο 3,4%, καθώς ο αντίκτυπος της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία διαπέρασε την παγκόσμια οικονομία, ανακόπτοντας απότομα την ανάκαμψη από την πανδημία Covid-19.
Ενώ οι αναδυόμενες αγορές της Ασίας αναμένεται να δουν σημαντικές αυξήσεις στην οικονομική παραγωγή – με την Ινδία και την Κίνα να προβλέπεται ότι θα αντιπροσωπεύουν το ήμισυ του συνόλου της ανάπτυξης φέτος – τα καλά νέα θα αντισταθμιστούν από την επιβράδυνση που αναμένεται για το 90% των προηγμένων οικονομιών του κόσμου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ταμείο Ανάκαμψης: Έχουν υποβληθεί επενδυτικά σχέδια αξίας άνω των 12 δισ. ευρώ
Μόσχα κατά Ουάσινγκτον: «Πειρατεία και ληστεία» ο αποκλεισμός της Βενεζουέλας
16:57
Επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη σε εφημερεύοντα νοσοκομεία – Κέρασε γλυκά τους εργαζόμενους
16:40
«Αργή αλλά σταθερή πρόοδο» στις ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ - Ουκρανίας βλέπει η Μόσχα
16:27
Ρεκόρ Γκίνες: Το «White Christmas» είναι το πιο επιτυχημένο single όλων των εποχών
16:02