ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μαντζούφας για RRF: 136 ιδιωτικά έργα επενδυτικού κόστους 5,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Μαντζούφας για RRF: 136 ιδιωτικά έργα επενδυτικού κόστους 5,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές

Τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην Ελλάδα προχωράνε με πολύ καλό ρυθμό, σύμφωνα με τον Νίκο Μαντζούφα, Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Οικονομικών, οποίος κάνει λόγο για 136 ιδιωτικά έργα επενδυτικού κόστους 5,7 δισ. ευρώ, μέχρι τον Απρίλιο, σε ανάρτηση του στο LinkedIn.

«Κλείσαμε το 2022 με 68 δανειακές συμβάσεις από το RRF για ιδιωτικά έργα επενδυτικού κόστους 3,2 δισ. ευρώ», χρησιμοποιώντας χρηματοδότηση ύψους 1,2 δισ. ευρώ του Ταμείου, σημειώνοντας πως μέχρι τον Απρίλιο τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν έφτασαν τα 136.

«Η παροχή δανείων μέσω του RRF στην Ελλάδα αποδεικνύεται ένα καλά δομημένο μέσο υποστήριξης ιδιωτικών επενδύσεων. Το πρόγραμμα εκτελείται μέσω 6 ελληνικών Εμπορικών Τραπεζών καθώς και από την EBRD και την ΕΤΕπ.

Μέχρι στιγμής έχει χρηματοδοτήσει έργα σε μια μεγάλη ποικιλία τομέων, συμπεριλαμβανομένων των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της Ενεργειακής Απόδοσης, της Ηλεκτροκίνησης, της Βιομηχανικής παραγωγής, της Φαρμακευτικής παραγωγής, της Έρευνας και Ανάπτυξης, των Κέντρων Logistics, της Ψηφιοποίησης, του Τουρισμού, της Ακίνητης Περιουσίας, της Μεταποίησης Αγροτικών Προϊόντων, της Λιανικής».

Η Ελλάδα ανακάμπτει στις ιδιωτικές επενδύσεις και το RRF της ΕΕ είναι πραγματικός καταλύτης σε αυτό, σημειώνει στην ανάρτηση του ο κ. Μαντζούφας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ