ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Eνοίκια: Αυτές είναι οι περιοχές της Αττικής με τις πιο «τσουχτερές» τιμές

Eνοίκια: Αυτές είναι οι περιοχές της Αττικής με τις πιο «τσουχτερές» τιμές
Unsplash

Μπορεί στο Καματερό να καταγράφεται η χαμηλότερη τιμή ενοικίου της Αττικής, με 5 ευρώ ανά τ.μ, η υψηλότερη όμως καταγράφεται στη Βουλιαγμένη, σύμφωνα με τα στοιχεία νέας έρευνας του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών- Αττικής

Τα στοιχεία αφορούν σε ένα μέσο τυπικό σπίτι επιφάνειας 80- 100 τ.μ., από πρώτο όροφο και πάνω, ενώ η μέση τιμή σε ολόκληρη την Αττική, διαμορφώνεται στα 9,68 ευρώ ανά τ.μ. τον μήνα.

Στις περιοχές των νοτίων προαστίων παρατηρούνται συνολικά οι υψηλότερες τιμές κάτι που αποδίδεται στα μεγάλα έργα που υλοποιούνται και σχεδιάζονται, όπως το Ελληνικό, με τα ενοίκια να ξεπερνούν εκείνα σε περιοχές των βορείων προαστίων.

Τα ενοίκια κέντρο της Αθήνας

Στον δήμο Αθηναίων, τα ακριβότερα ενοίκια καταγράφονται σε Κολωνάκι - Λυκαβηττό με 14,59 ευρώ ανά τ.μ και στο ιστορικό κέντρο, με μέση τιμή στα 14,44 ευρώ ανά τ.μ.

Στον αντίποδα οι χαμηλότερες τιμές εντοπίζονται σε Άγιο Ελευθέριο – Προμπονά – Ριζούπολη με 6 ευρώ ανά τ.μ. και ακολουθούν τα Άνω Πατήσια με 6,09 ευρώ το τ.μ και Κολωνός- Κολοκυνθούς με 6,38 ευρώ ανά τ.μ.

Οι τιμές στα Βόρεια Προάστια

Στα Βόρεια Προάστια «πρωταθλήτρια» παραμένει η περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, με μέση τιμή ενοικίου ανά τ.μ. στα 15,33 ευρώ ενώ στο Νέο Ψυχικό φτάνει τα 15 ευρώ ανά τ.μ. Ακολουθούν η Εκάλη με 14,76 ευρώ ανά τ.μ. και η Άνοιξη με 14,44 ευρώ ανά τ.μ.

Οι χαμηλότερες τιμές στα Βόρεια Προάστια καταγράφονται στον Άγιο Στέφανο με 6,11 ευρώ ανά τ.μ.

Οι υψηλότερες τιμές στα νότια προάστια

Στα Νότια προάστια πέραν της Βουλιαγμένης που αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» στις τιμές ενοικίων, σε Βάρη-Βάρκιζα η μέση τιμή ανά τ.μ αγγίζει τα 16,1 ευρώ, στη Βούλα τα 15,4 ευρώ και στο Ελληνικό τα 14,18 ευρώ.

Οι χαμηλότερες τιμές από την άλλη πλευρά καταγράφονται στον Υμηττό με 6,65 ευρώ το τ.μ.

Οι τιμές σε Δυτικά, Ανατολικά Προάστια και Πειραιά

Στα δυτικά προάστια την υψηλότερη τιμή εμφανίζει η Νέα Ιωνία με 9,03 ευρώ το τ.μ και ακολουθεί το Χαϊδάρι με 8,48 ευρώ το τ.μ. Οι χαμηλότερες τιμές καταγράφονται στο Καμάτερο - που αποτελεί και την περιοχή με το φθηνότερο μέσο ενοίκιο στην Αττική- με 5 ευρώ ανά τμ.

Στα Ανατολικά προάστια, τα ακριβότερα ενοίκια καταγράφονται σε Κορωπί και Μαραθώνα με 11,11 ευρώ ανά τ.μ. και τα φθηνότερα στα Σπάτα με 6,48 ευρώ το τ.μ.

Οι υψηλότερες μέσες τιμές ανά τ.μ στον Πειραιά εμφανίζονται στον Ταύρο με 12,22 ευρώ ανά τ.μ και χαμηλότερες στο Πέραμα με 5,33 ευρώ το τ.μ. Τέλος στο υπόλοιπο Αττικής, τα ακριβότερα ενοίκια καταγράφονται στο Λαύριο με 13,89 ευρώ το τ.μ και τα φθηνότερα στο Αλεποχώρι με 5,33 ευρώ ανά τ.μ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ