ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Tα ξενοδοχειακά projects που αλλάζουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα

Tα ξενοδοχειακά projects που αλλάζουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα
pixabay

Πολυτελή resorts, πεντάστερα ξενοδοχεία και τουριστικά project που σχεδιάζονται ή βρίσκονται σε εξέλιξη αλλάζουν την εικόνα στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, αναβαθμίζοντας τις υποδομές της πρωτεύουσας στον κλάδο του τουρισμού.

Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε η υπογραφή της συμφωνίας της BELT Riviera -η οποία έχει συσταθεί από την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε - με τη Mandarin Oriental Hotel Group, για τη διαχείριση του Mandarin Oriental Athens. Το νέο 5στερο ξενοδοχείο με 123 δωμάτια και σουίτες καθώς και οι 17 πολυτελείς κατοικίες / διαμερίσματα (branded residences) με θέα στον Σαρωνικό κόλπο και άμεση πρόσβαση στη θάλασσα που θα αναπτυχθούν στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού, έχουν ορίζοντα έναρξης λειτουργίας το καλοκαίρι του 2027. Σημειώνεται πως η TEMES με την Lamda Development έχουν συμφωνία για την ανάπτυξη ενός ακόμη ένα ξενοδοχείου στο Ελληνικό.

Από τον προσεχή Αύγουστο αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμαστικά τη λειτουργία του στα παλιά Αστέρια της Γλυφάδας, τo One&Only Aesthesis ενώ θα υποδέχεται κανονικά τους επισκέπτες από την 1η Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια επένδυση της Grivalia Hospitality συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ με τη μονάδα να διαθέτει δυναμικότητα 120 δωματίων με επιπλέον βίλες και σουίτες, στο οποίο θα εργάζονται περισσότερα από 400 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος κατασκευής ανά κλειδί στο One an Only Aesthesis φτάνει περίπου 1,2 εκατ. ευρώ.

Η Grivalia Hospitality αναπτύσσει ακόμη ένα έργο, αυτή τη φορά στη Βούλα για τη δημιουργία «πολυτελούς camping», (“glamping”), μια επένδυση ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ, που εκτιμάται ότι θα παραδοθεί τον Φεβρουάριο του 2024. Εκεί θα μπορούν να φιλοξενούνται περίπου 70-80 άτομα για να διανυκτερεύσουν ενώ χώροι του όπως πχ το εστιατόριο θα είναι προσβάσιμοι και για τους πελάτες αλλά και τους κατοίκους της πόλης. Επίσης θα δημιουργηθεί και ένα members club, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στα νότια προάστια.

Ντεμπούτο στη χώρα μας έκανε φέτος η Dusit Hotels and Resorts, με το Dusit Suites Athens στη Γλυφάδα δυναμικότητας 36 πολυτελών σουιτών. Μεταξύ άλλων, διαθέτει θερμαινόμενη πισίνα, spa, καθώς και χώρους εστίασης.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής ήδη λειτουργούν το Four Seasons Astir Palace, ο παλιός Αστέρας της Βουλιαγμένης που έχει περάσει σε αραβικά συμφέροντα, το Cape Sounio, το Grand Resort στο Λαγονήσι και το Divani Apollon Palace στο Καβούρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ