ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Αθήνα όπως... Μαδρίτη και Βαρκελώνη – Πού φτάνουν τα εμπορικά ενοίκια στην Ερμού

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Κοντά στις τιμές ενοικίων των μεγάλων εμπορικών δρόμων της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης διαμορφώνονται οι αντίστοιχες στα ακίνητα που βρίσκονται σε προνομιακές θέσεις στη μεγαλύτερη εμπορική πιάτσα της πρωτεύουσας, την Ερμού.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα της εταιρείας BNP Paribas Real Estate, η οποία στη χώρα μας συνεργάζεται με εταιρεία συμβούλων ακινήτων Δανός, σύμφωνα με τα οποία στην Ερμού, οι τιμές ενοικίων στα «καλά«» εμπορικά ακίνητα διαμορφώνονται στα 275 ευρώ/τ.μ.

Στα ίδια επίπεδα και συγκεκριμένα στα 280 ευρώ/τ.μ φτάνουν οι τιμές ενοικίων στους εμπορικούς δρόμους Gran Vía στη Μαδρίτη και στην Portal del Angel της Βαρκελώνη ενώ στο Μιλάνο στην Corso Vittorio Emanuele II φτάνουν τα 292 ευρώ ανά τ.μ. Στη Ρώμη και την Via del Corso αγγίζουν τα 258 ευρώ ανά τ.μ.

Οι υψηλότερες τιμές μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων καταγράφονται στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι με 1.333 ευρώ ανά τ.μ. και ακολουθεί η Oxford Street στο Λονδίνο με 567 ευρώ ανά τ.μ.

Χαμηλότερες τιμές, καταγράφονται στο Όσλο 79 ευρώ ανά τ.μ, τη Βαρσοβία 100 ευρώ ανά τ.μ, τη Στοκχόλμη 103 ευρώ ανά τ.μ., το Ελσίνκι 103 ευρώ ανά τ.μ, τη Βουδαπέστη 120 ευρώ ανά τ.μ. και τη Λισαβόνα 128 ευρώ ανά τ.μ.

Σχετικά με τη χώρα μας, στην έρευνα επισημαίνεται το γεγονός της αυξημένης τουριστικής κίνησης καθώς και της ζήτησης για νέα καταστήματα σε προνομιακές τοποθεσίες με μικρή διαθεσιμότητα όπως Ερμού, Βουκουρεστίου, Γλυφάδα, κέντρο του Πειραιά (Β Γεωργίου Διός) και Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ακόμη ότι καταγράφεται «συγκρατημένη αισιοδοξία» στο λιανεμπόριο την τρέχουσα χρονιά καθώς υπάρχουν νέα εμπορικά σήματα που εισέρχονται στην ελληνική αγορά και αρκετές νέες αλυσίδες που επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης