ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Εστίαση: Υποτονική η κίνηση στην Αττική – Εξαίρεση το κέντρο της Αθήνας

Εστίαση: Υποτονική η κίνηση στην Αττική – Εξαίρεση το κέντρο της Αθήνας
INTIME

Κατώτερη των προσδοκιών των επαγγελματιών εμφανίζεται τους πρώτους μήνες της καλοκαιρινής σεζόν η κίνηση στα καταστήματα εστίασης της Αττικής, με εξαίρεση το κέντρο της Αθήνας όπου, λόγω τουρισμού, τα περισσότερα μαγαζιά γεμίζουν.

Όπως επισημαίνει στο CNN Greece o Γιάννης Δαβερώνης, πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων Αττικής, στο σύνολο του λεκανοπεδίου «τα πράγματα έως τώρα δεν πηγαίνουν όπως τα περιμέναμε για την καλοκαιρινή σεζόν καθώς τα καταστήματα εστίασης δουλεύουν κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Δηλαδή, Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι». Μόνο στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τον κ. Δεβερώνη η εικόνα είναι ικανοποιητική εξαιτίας των τουριστών που κινούνται και διαμένουν στις γύρω περιοχές.

Αντίθετα, στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής μέχρι τώρα ο κλάδος της εστίασης κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με μία χρονιά «κανονικότητας» όπως το 2019, πριν από την περίοδο της πανδημίας δηλαδή. «Με επισκέπτες μόνο το Σαββατοκύριακο δεν μπορεί να δουλέψει μία επιχείρηση» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Με την ιδιότητα του ΓΓ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων ο κ. Δαβερώνης επισημαίνει ότι παρά τις προσδοκίες των επαγγελματιών, αντίστοιχα και τα νησιά «δεν έχουν πάρει ακόμα μπροστά» ενώ στα υπόλοιπα αστικά κέντρα οι επιχειρήσεις δουλεύουν επίσης στην πλειονότητά τους, μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Αισιοδοξία για το υπόλοιπο του καλοκαιριού

Ωστόσο ο κ. Δαβερώνης εκφράζει την αισιοδοξία του ότι το υπόλοιπο του καλοκαιριού θα κινηθεί καλύτερα για τον κλάδο της εστίασης. Κι αυτό γιατί το προηγούμενο δίμηνο, αφενός, οι καιρικές συνθήκες επηρέασαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την επισκεψιμότητα ιδιαίτερα στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, αφετέρου, βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο.

«Εκτιμώ ότι αφού τελειώσαμε με τις εκλογές και μπαίνουμε πλέον σε μία «κανονικότητα» και περίοδο σταθερότητας θα έχουμε καλύτερη εικόνα του επόμενους μήνες» σημειώνει ο κ. Δαβερώνης.

Επισημαίνει παράλληλα την ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις από τους αρμόδιους φορείς ώστε - όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις - να «απλώσουμε τις ροές των τουριστών που φτάνουν στην πρωτεύουσα, σε ολόκληρη την Αττική» προκειμένου να μην περιορίζεται η κινητικότητα των επισκεπτών στα καταστήματα του κέντρου της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ