ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σκρέκας: Άμεση προτεραιότητα η καταπολέμηση της ακρίβειας - Χρήσιμο εργαλείο το «Καλάθι»

Σκρέκας: Άμεση προτεραιότητα η καταπολέμηση της ακρίβειας - Χρήσιμο εργαλείο το «Καλάθι»

Τις προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης έθεσε ο νέος υπουργός, Κώστας Σκρέκας κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, αναφερόμενος και στην πρωτοβουλία του «Καλαθιού του Νοικοκυριού».

«Άμεση προτεραιότητα θα είναι η καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού» τόνισε ο κ. Σκρέκας συμπληρώνοντας «πως έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα και το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι από αυτά τα εργαλεία που βοήθησαν στο να τιθασεύσουμε τον εισαγόμενο κατά κύριο λόγο πληθωρισμό, αυτό το πράγμα θα το συνεχίσουμε», παραπέμποντας στις αυριανές σχετικές ανακοινώσεις που θα κάνει ο Πρωθυπουργός.

Επεσήμανε ακόμη πως βασική προτεραιότητα «ήταν και θα είναι να διευκολύνουμε το επιχειρείν στη χώρα» ώστε να έρθουν επενδυτές, αναφερόμενος στην απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας και τη μείωση της γραφειοκρατίας. Αναφέρθηκε ακόμα στην προώθηση της καινοτομίας συμπλήρωσε πως και η βιομηχανία αποτελεί από τις βασικές προτεραιότητες.

Σημείωσε πως η χώρα βρίσκεται σε δρόμο ανάπτυξης και πως από δω και πέρα η ελληνική οικονομία θα πρέπει να μεγαλώνει με μεγάλους ρυθμούς ενώ έκανε λόγο για σπουδαία δουλεία από τον τέως υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη στην προσέλκυση επενδύσεων και την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων.

Από την πλευρά τους οι υφυπουργοί Μάξιμος Σενετάκης και η Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά για την αποστολή που έχουν αναλάβει και αφορά στην καθημερινότητα των πολιτών με νέες θέσεις εργασίας μέσα από νέες επενδύσεις.

Η απερχόμενη υπηρεσιακή Υπουργός Ανάπτυξης, Ελένη Λουρή-Δενδρινού ευχήθηκε γόνιμη και δημιουργική θητεία στον νέο υπουργό επισημαίνοντας ότι έρχεται σε γνώριμα μέρη αφού θήτευσε σε κρίσιμη περίοδο στο παρελθόν στο συγκεκριμένο υπουργείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ