ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μελέτη ΙΝΣΕΤΕ: Αυτά είναι τα ποσά που ξοδεύουν οι ξένοι τουρίστες στην Ελλάδα

Μελέτη ΙΝΣΕΤΕ: Αυτά είναι τα ποσά που ξοδεύουν οι ξένοι τουρίστες στην Ελλάδα
INTIME

Οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ έχουν την υψηλότερη μέση κατά κεφαλήν δαπάνη μεταξύ των ξένων τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας ενώ εκείνοι από τη Ρουμανία και την Πολωνία, αντίστοιχα τη χαμηλότερη.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από τη μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ, «Ταξιδιωτική συμπεριφορά και οικονομικές συνθήκες στις κύριες αγορές εισερχόμενου τουρισμού» στην οποία αναλύονται οι συνήθειες των τουριστών από τις 13 κύριες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό.

Στις 5 πρώτες θέσεις της λίστας με τους ξένους τουρίστες που ξοδεύουν περισσότερα κατά το ταξίδι τους στην Ελλάδα, μετά τους Αμερικανούς οι οποίοι δαπανούν (ανά επισκέπτη) 1.102 ευρώ, ακολουθούν οι Ελβετοί με 880 ευρώ, οι Γερμανοί με 748 ευρώ, οι Αυστριακοί με 741 ευρώ και οι Γάλλοι με 727 ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη θέση όσον αφορά στις δαπάνες που κάνουν στη χώρα μας, εντούτοις η Ελλάδα βρίσκεται στην 19η θέση των προορισμών που επιλέγουν παγκοσμίως αλλά στο τοπ-5 μεταξύ των χωρών της Μεσογείου. Προτιμούν κατά κύριο λόγο την Αττική, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και την Πελοπόννησο. Η μέση ημερήσια δαπάνη τους φτάνει τα 99 ευρώ και μέση διάρκεια παραμονής τους είναι 11,2 μέρες.

Οι Ευρωπαίοι «κάτω» από τους Αμερικανούς

Οι Ελβετοί τουρίστες από την πλευρά τους κατατάσσουν την Ελλάδα στην 6η θέση μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών τους και θεωρούν ως τοπ ελληνικό προορισμό την Κρήτη. Παραμένουν στη χώρα μας κατά μέσο όρο 9,4 μέρες και ξοδεύουν 94 ευρώ ημερησίως.

Για τους Γερμανούς τουρίστες, η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση των προορισμών τους, προτιμώντας τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, την Κρήτη και την Κεντρική Μακεδονία. Ξοδεύουν 75 ευρώ ημερησίως κατά μέσο όρο και η μέση διάρκεια παραμονής τους είναι 10 ημέρες.

Οι Αυστριακοί τουρίστες ξοδεύουν 90 ευρώ τη μέρα, διαμένοντας στη χώρα μας 8,2 μέρες κατά μέσο όρο. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση μεταξύ των παγκόσμιων προορισμών που επιλέγουν και προτιμούν κυρίως τα νησιά του Ιονίου.

Οι Γάλλοι, τέλος, τοποθετούν την Ελλάδα στην 3η θέση των προορισμών τους διεθνώς, επιλέγοντας την Κρήτη, τα νησιά του νοτίου Αιγαίου και την Αττική. Παραμένουν στη χώρα μας κατά μέσο όρο 8,4 μέρες και η ημερήσια δαπάνη τους ανέρχεται στα 86 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ