ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δημητριάδης (Υπερταμείο): ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ επιστρέφουν στο Δημόσιο

Δημητριάδης (Υπερταμείο): ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ επιστρέφουν στο Δημόσιο
Γρηγόρης Δημητριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου FinForum2023

Στα χέρια του κράτους επιστρέφει το Υπερταμείο τον έλεγχο της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δημητριάδης από το βήμα του FinForum 2023, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Σε συνέχεια των σχετικών δηλώσεων του πρωθυπουργού ο κ. Δημητριάδης υπογράμμισε ότι οι δύο εταιρείες επανέρχονται σε πλήρη κρατικό έλεγχο.

«Το νερό δεν θα ιδιωτικοποιηθεί, θα παραμείνει δημόσιο. Δεν είχαμε άλλωστε ποτέ πλάνο ιδιωτικοποιησης του» τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, υποστηρίζοντας πως όσο οι δύο εταιρείες βρίσκονταν στο Υπερταμείο, βελτιώθηκαν κάποιες υπηρεσίες, ενώ παρέμεινε σταθερή η τιμή του νερού.

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Αττικής οδού, ο κ. Δημητριάδης είπε πως στις 17 Ιουλίου αναμένεται η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, κάνοντας λόγο για ένα πολύ σημαντικό asset.

Αναφέρθηκε επίσης στην πορεία της ΔΕΗ, της οποίας το Υπερταμείο είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, επισημαίνοντας ότι από τα όρια της κατάρρευσης, η επιχείρηση μετασχηματίστηκε, έχει πλέον πολύ καλύτερα αποτελέσματα, επενδύοντας και στο εξωτερικό. Προσέθεσε πως το Ταμείο θα προχωρήσει έναν κοινό διαγωνισμό για την παραχώρηση της διαχείρισης των υπόλοιπων 22 περιφερειακών αεροδρομίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ