ΑΝΑΠΤΥΞΗ

«Ελπίζουμε ότι η κάμψη στον τουρισμό θα είναι παροδική» - Τι λένε οι επιχειρηματίες της Ρόδου

«Ελπίζουμε ότι η κάμψη στον τουρισμό θα είναι παροδική» - Τι λένε οι επιχειρηματίες της Ρόδου
INTIME

Κάμψη στον τουρισμό του νησιού για το επόμενο διάστημα λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που μαίνονται στη Ρόδο αναμένουν οι επιχειρηματίες εστίασης της περιοχής, εκφράζοντας την παράλληλα την ελπίδα ότι η πτώση αυτή θα είναι παροδική.

Όπως επισημαίνει στο CNN Greece o πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου-Δωδεκανήσου, Ιωάννης Κλούβας ήδη έρχονται άδεια αεροπλάνα από τη Βρετανία για να παραλάβουν τουρίστες οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί από τις ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα.

Παράλληλα εκείνοι που έχουν προγραμματίσει τις διακοπές τους για τον Αύγουστο επικοινωνούν με τις επιχειρήσεις του νησιού προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί. Την ίδια στιγμή που ήδη υπάρχουν ακυρώσεις σε πτήσεις που αναμένονταν τις επόμενες μέρες αλλά και σε ταξιδιωτικά πακέτα από αεροπορικές εταιρείες.

«Πτώση αναμένεται να δούμε σίγουρα τις επόμενες δύο εβδομάδες από τις μεγάλες δεξαμενές του τουρισμού, όπως για παράδειγμα από Βρετανία και Γερμανία. Εκτιμώ ωστόσο πως η κάμψη θα είναι παροδική» σημειώνει ο κ. Κλούβας. Σχετικά με τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει στην τουριστική σεζόν του νησιού τον επόμενο χρόνο, υπογραμμίζει πως τη Ρόδο επισκέπτονται κάθε χρόνο πολλοί σταθεροί επισκέπτες και πως το τουριστικό προϊόν που παρέχουν εδώ και χρόνια οι επιχειρηματίες του κλάδου είναι υψηλό.

Εξηγεί πως έχει καεί «ο πνεύμονας οξυγόνου» στο νησί, η πόλη της Ρόδου δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα αλλά όποιος επισκέπτεται πλέον το νησί θα βλέπει «αντί για πράσινα, μαύρο βουνά».

Προβλήματα στις επιχειρήσεις εστίασης από τις συνεχείς διακοπές ρεύματος

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα τον κλάδο της εστίασης ο κ. Κλούβας επισημαίνει ότι οι συνεχείς διακοπές ρεύματος στο νησί δεν επιτρέπουν σε πολλές επιχειρήσεις να λειτουργήσουν ομαλά τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα αρκετές -όπως η δική του- να αποφασίζουν να προχωρήσουν σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας τους μέχρι να ξεπεραστούν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

«Περιμέναμε αυτή τη χρονιά να ''ρεφάρουμε'' καθώς προερχόμαστε από την περίοδο της πανδημίας αλλά και από μία 10ετία οικονομικής κρίσης» τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου-Δωδεκανήσου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ