ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μαντζούφας: Έχουν εισρεύσει 11,1 δισ. ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης – Ένας κύκλος κλείνει

Μαντζούφας: Έχουν εισρεύσει 11,1 δισ. ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης – Ένας κύκλος κλείνει
Ο κ. Νίκος Μαντζούφας

Έναν άτυπο απολογισμό της θητείας του ως επικεφαλής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης πραγματοποίησε ο κ. Νίκος Μαντζούφας, ο οποίος και έδωσε τη θέση του στον κ. Ορέστης Καβαλάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαντζούφας σε μήνυμά του στα Κοινωνικά Δίκτυα, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, έως σήμερα έχουν εισρεύσει στην Ελληνική Δημοκρατία 11,1 δισ. ευρώ βάσει της ικανοποιητικής επίτευξης των οροσήμων, ποσό το οποίο μας κατατάσσει πρώτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Παράλληλα, όπως τόνισε, το ελληνικό πρόγραμμα άρχισε να υλοποιείται από τον Σεπτέμβριο 2021 και ήδη σε λιγότερο από δύο έτη έχουμε ενεργοποιήσει 771 έργα σε όλη την επικράτεια συνολικού ύψους 20,3 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα, στο πλαίσιο του δανειακού σκέλους που αποτελεί ευρωπαϊκή καινοτομία ως προς τον τρόπο που στήθηκε, έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί 203 δανειακές συμβάσεις για ιδιωτικά έργα συνολικού ύψους επενδύσεων 7,2 δισ. ευρώ, κινητοποιώντας 2,9 δισ. ευρώ δανειακούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναφερόμενος στην προσωπική του πορεία σε θέσεις ευθύνης, που ξεπερνά τα 14 έτη, τόνισε πως ως κορυφαία, ίσως, αναγνώριση αυτής της προσπάθειας, η Ελλάδα κατετάγη για το 2020 στην 2η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία «Καλές Διαγωνιστικές Διαδικασίες» στον τομέα των ΣΔΙΤ από την World Bank, ενώ πολλά από τα υλοποιημένα έργα ΣΔΙΤ έχουν λάβει διεθνείς βραβεύσεις και αναγνώριση.

«Ελπίζω να μπορέσω να συμβάλλω περαιτέρω στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας μας, σε νέο κύκλο» κατέληξε στο μήνυμά του ο κ. Μαντζούφας.

Ένας επόμενος κύκλος έκλεισε. Στην δεκατριετή και πλέον πορεία μου σε δημόσιες θέσεις ευθύνης ελπίζω να κατάφερα να...

Posted by Nikos Mantzoufas on Wednesday, August 2, 2023

ΔΗΜΟΦΙΛΗ