ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΤΑΙΠΕΔ: Προχωρούν οι διαδικασίες για την πώληση του ακινήτου στο Πόρτο Χέλι

ΤΑΙΠΕΔ: Προχωρούν οι διαδικασίες για την πώληση του ακινήτου στο Πόρτο Χέλι
ΤΑΙΠΕΔ

Το πρώτο βήμα για να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την πώληση έκτασης 615.000 τμ στο Πόρτο Χέλι στο Νομό Αργολίδας κάνει το ΤΑΙΠΕΔ με την έγκριση πρόσκλησης για την πρόσληψη ανεξάρτητου αποτιμητή (Independent Valuer) ο οποίος η διενέργεια αποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου από ανεξάρτητο συνεργάτη.

Συγκεκριμένα, το Ταμείο αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου έδωσε στη δημοσιότητα την πρόσκληση υποβολής προσφορών για ανεξάρτητο εκτιμητή σχετικά με το ακίνητο στο Πόρτο Χέλι.

Σύμφωνα με την σχετική πρόσκληση, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών από τους ενδιαφερόμενους ορίζεται η 7η Σεπτεμβρίου 2023. Η δε αποτίμηση του Ακινήτου θα πρέπει να κατατεθεί σε φυσική μορφή έως την 4η Οκτωβρίου 2023, δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών αγοράς για το ακίνητο είναι η 5η Οκτωβρίου 2023.

Χαρακτηριστικά ακινήτου - τοποθεσίας

Πρόκειται για ένα επικλινές ακίνητο με απεριόριστη θέα στην περιοχή «Βερβερόντα» του οικισμού Πορτο Χέλι της Αργολίδος με σχήμα επιμήκους πολυγώνου. H πλησιέστερη πλευρά του ακινήτου προς τη θάλασσα, έχει μήκος περίπου 1600μ. και η απόσταση από αυτή κυμαίνεται από 300 έως 500 μέτρα. Το μεγαλύτερο τμήμα του ακινήτου καταλαμβάνεται από χέρσες εκτάσεις με θαμνώδη ή καθόλου βλάστηση. Το νότιο τμήμα του ακινήτου έχει πολύ μικρές κλίσεις, ενώ προς τα βόρεια όρια το οι κλισεις αυξάνουν προσφέροντας τη δυνατότητα απεριόριστης θέας σε βουνό, θάλασσα και στη λιμνοθάλασσα Βερβερόντα.

Σημειώνεται πως η ευρύτερη περιοχή του Πορτοχελίου είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αργολίδας, καθώς διαθέτει αναπτυγμένες τουριστικές υποδομές και προσφέρεται ιδιαίτερα για ιδιοκτήτες θαλασσίων σκαφών καθώς το λιμάνι του διαθέτει πολύ καλή υποδομή και μεγάλη χωρητικότητα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τους επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων, οι οποίοι μάλιστα συχνά επιλέγουν να αγοράσουν εξοχική κατοικία.

Το ακίνητο απέχει 175 χλμ από την Αθήνα (80χλμ σε Εθνικό Οδικό Δίκτυο), 85 χλμ από το Ναύπλιο, 7 χλμ από το Κρανίδι και 135 χλμ από την Τρίπολη. Το ακίνητο βρίσκεται περίπου 500 μ. από το κέντρο του οικισμού και 300-500 μ. βόρεια από την ακτή της λιμνοθάλασσας Βερβερόντα. Από το λιμένα του Πορτοχελίου αναχωρούν πλοιάρια για τα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού (Ύδρα, Σπέτσες κ.λπ) καθώς και για τα απέναντι παράλια του Τυρού και του Λεωνιδίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση τυο ΤΑΙΠΕΔ, τα επόμενα βήματα αξιοποίησης είναι η ολοκλήρωση ωρίμανσης, η έγκριση ΕΣΧΑΔΑ και η ολοκλήρωση του διαγωνισμού, σημειώνεται επίσης πως η αξιοποίηση του ακινήτου θα γίνει με συνεκτίμηση δεδομένων και των ιδιαιτεροτήτων του τουριστικού προιόντος και της ανάπτυξης της περιοχής του Πόρτο Χελίου, στο πλαίσιο του Ν. 3986/2011 μετά από την εκπόνηση μελέτης ΕΣΧΑΔΑ.

Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση εδώ:

Πρόσληψη αποτιμητή

Σημειώνεται πως για την πρόσληψη αποτιμητή, εφαρμοστέος είναι ο Κανονισμός Όρων και Διαδικασιών Αναθέσεων και Προμηθειών του ΤΑΙΠΕΔ (ΦΕΚ Β’ 476/26.2.2014) και ο ανώτατος εκτιμώμενος προϋπολογισμός ανέρχεται σε 12.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ και συμπεριλαμβανομένων τυχόν εξόδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ