Γεωργιάδης: Στόχος ο μισθωτός να αυξήσει το πραγματικό του εισόδημα
Ανανεώθηκε:
«Στόχος της κυβερνητικής μου θητείας στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είναι να ανέβει η αξία της μισθωτής εργασίας στην Ελλάδα. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός 'Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM.
Όπως είπε, προς την κατεύθυνση αυτή, κινείται και το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, που κλείνει όλες τις τρύπες για τη «μαύρη» εργασία, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στον μισθωτό να αυξήσει τα πραγματικά εισοδήματά του.
Για τη δυνατότητα εργασίας σε δύο εργοδότες, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι, σήμερα, η νομοθεσία επιτρέπει στον εργαζόμενο να έχει ή εργασία πλήρους απασχόλησης, δηλαδή οκτώ ώρες ή δύο συμβάσεις μερικής απασχόλησης, δηλαδή 4 και 4 ώρες. Πλέον, ο εργαζόμενος θα έχει το δικαίωμα, εάν επιθυμεί, να έχει και μία μερική απασχόληση, εκτός από την κύρια.
«'Αρα, θα πληρώνει περισσότερα ένσημα. Αφού θα πληρώνει περισσότερα ένσημα, θα έχει μεγαλύτερο ποσοστό αναπλήρωσης, οπότε και μεγαλύτερη σύνταξη» διευκρίνισε ο υπουργός.
Αναφορικά με το θέμα της έκδοσης των συντάξεων, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι γίνεται εντατική προσπάθεια, για να επιταχυνθεί η διαδικασία. Όπως ανέφερε, έως τέλος του έτους οι στόχοι είναι δύο: οι 32.000 εκκρεμείς συντάξεις να φτάσουν κάτω από 25.000 και να μειωθούν στο μισό οι επικουρικές.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι η πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης για την καταβολή έκτακτου επιδόματος στους συνταξιούχους που έχουν ακόμη προσωπική διαφορά παραμένει στο ακέραιο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γεωργιάδης: Φιλεργατικό το νέο νομοσχέδιο, αντιμετωπίζει χρόνιες στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας
Πόση σύνταξη θα λάβουν όσοι εργάζονται σε δύο εργοδότες
«Μεγαλύτερη η σύνταξη» για όσους εργάζονται σε δύο εργοδότες
Πώς μπορούν να συνταξιοδοτηθούν όσοι έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ
Πότε αναμένεται να καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ ανά παιδί
01:00
Ανακαίνιση Κατοικίας: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τις βεβαιώσεις επιλεξιμότητας
00:30
Πρόταση για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων θα φέρει το ισραηλινό ΥΠΕΞ
23:57
Βενεζουέλα: Εφιάλτης δίχως τέλος και μάχη με το χρόνο στα συντρίμμια- Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών
23:48