ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΥΠΟΙΚ: Ανοίγει η «γκάμα» των δανείων - Εναλλακτικές λύσεις για τους δανειολήπτες

ΥΠΟΙΚ: Ανοίγει η «γκάμα» των δανείων - Εναλλακτικές λύσεις για τους δανειολήπτες
UNSPLASH

Σε ορισμένες από τις «καίριες παρεμβάσεις» της Κυβέρνησης υπέρ των δανειοληπτών και της «εύρυθμης λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού κλάδου» στην Ελλάδα γενικότερα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρης Θεοχάρης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Θεοχάρη, «η πρώτη αποστολή της Κυβέρνησης ως προς το ζήτημα των επιτοκίων καταθέσεων, είναι να παρέχει στους πολίτες περισσότερες επιλογές. Είμαστε πχ η χώρα που χρησιμοποιεί τις προθεσμιακές καταθέσεις πολύ λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη. Ωστόσο, υπάρχουν ήδη διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις και γι' αυτό ξεκινήσαμε τη διαδικασία της συμμετοχής των πολιτών στις εκδόσεις ομολόγων του δημοσίου. Εάν π.χ. κάποιος καταθέτης παίρνει επιτόκιο 0,30 ή 0,60% από την τράπεζά του, μπορεί να πάρει 4% από το Ελληνικό Δημόσιο».

Συναφώς με το ζήτημα των επιτοκίων και του ανταγωνισμού, προαναγγέλλοντας νέο νομοσχέδιο, ο Υφυπουργός κ. Θεοχάρης τόνισε με έμφαση ότι «τόσο για τις καταθέσεις όσο και για τα δάνεια, στοχεύουμε στη μείωσή τους και το κλείσιμο της ψαλίδας του spread μεταξύ τους. Με νομοσχέδιο που θα φέρουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει εναλλακτικές λύσεις, ώστε οι δανειολήπτες να μπορούν να επιλέγουν δάνεια από μεγαλύτερη γκάμα και ο ανταγωνισμός να λειτουργήσει υπέρ τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ