ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Γεωργιάδης: Δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας στις πληγείσες περιοχές

Γεωργιάδης: Δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας στις πληγείσες περιοχές
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης με τον υπουργό Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη να διαβεβαιώνει πως «δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας στις πληγείσες περιοχές, λόγω αυτής της καταστροφής».

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα μέτρα που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας μετά την κακοκαιρία «Daniel», ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «την ίδια μόλις μέρα που δημοσιεύτηκε ο χάρτης των πληγεισών περιοχών, απόφαση για την αναστολή των συμβάσεων εργαζομένων και την παροχή επιδόματος 534 ευρώ για έως τρεις μήνες. Την επόμενη μέρα βγάλαμε απόφαση για την ασφαλιστική κάλυψη όλων των κατοίκων της Θεσσαλίας, ασχέτως αν χρωστάνε ή όχι στα ταμεία, έτσι ώστε να τους εξασφαλίσουμε την ανεμπόδιστη πρόσβαση στην υγεία, χωρίς καμία ταλαιπωρία, γιατί εκεί τίθενται και ζητήματα δημόσιας υγείας».

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης των εργαζομένων στις πληγείσες περιοχές τόνισε πως: «Οι εργαζόμενοι που μπαίνουν σε αναστολή θα λαμβάνουν 534 ευρώ για έως τρεις μήνες. Το κράτος πληρώνει τις ασφαλιστικές τους εισφορές 100% στον ονομαστικό τους μισθό, για να μη χάσουν τίποτα από τη σύνταξή τους και από τις παροχές που δικαιούνται. Αν χρειαστεί να επεκταθεί το μέτρο θα το διαπιστώσουμε στο τέλος του τριμήνου, δεν μπορώ να σας το πω αυτό τώρα. Στόχος μας είναι να εξασφαλίζουμε όλες τις θέσεις εργασίας. Δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας στις πληγείσες περιοχές λόγω αυτής της καταστροφής».

Για τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν στη Θεσσαλία:

«Η γνώμη μου είναι αν κινηθούμε γρήγορα, καίρια και αποτελεσματικά όπως έχουμε μάθει να κάνουμε στο παρελθόν δεν θα υπάρξει βλάβη στην οικονομία μας. Εάν τα χρήματα πάνε γρήγορα στον κόσμο και η αποκατάσταση ξεκινήσει γρήγορα η οικονομία θα πάρει μπρος. Μια τέτοια καταστροφή δημιουργεί ανάγκες αναστήλωσης υποδομών και έργων στην περιοχή. Άρα, πολλά χρήματα θα πέσουν στην περιοχή για να ανοικοδομηθεί. Αυτό από μόνο του θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και νέο κύκλο οικονομικής δραστηριότητας. Όλα θα κριθούν από το πόσο γρήγοροι και αποτελεσματικοί θα είμαστε εμείς. Και εκεί πραγματικά ο κόσμος θα έχει κάθε δίκιο να μας κρίνει αυστηρά. Αλλά να μας κρίνει σε αυτά που γίνονται, όχι σε αυτά που δεν γίνονται».

Για τη στήριξη της Κυβέρνησης στους αγρότες:

«Και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα δώσει αντίστοιχες ενισχύσεις. Στους αγρότες θα δοθούν πολλά χρήματα στις περιοχές αυτές. Είναι κρίσιμο για το μέλλον της χώρας η αγροτική παραγωγή στη Θεσσαλία να ξαναπάρει μπρος όσο γίνεται πιο γρήγορα. Η Θεσσαλία είναι η καρδιά της αγροτικής παραγωγής της Ελλάδος. Δεν θέλω να υποκριθώ ότι έχουμε εύκολο δρόμο μπροστά μας. Αντιμετωπίζουμε μία πρωτοφανούς μεγέθους καταστροφή».

Για τη βοήθεια της Κυβέρνησης στους ανθρώπους που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους:

«Για τους ανθρώπους που έχουν υποστεί αυτήν την τεράστια καταστροφή, συναισθάνομαι και την οργή τους και τον πόνο τους και τις φωνές τους και τα πάντα, γιατί όποιος έχει βρεθεί σε αυτή τη θέση, ότι και να πει έχει δίκιο. Έχω να πω μόνο ένα πράγμα. Και το λέω με μεγάλη ειλικρίνεια. Δεν υπάρχει περίπτωση να σας αφήσουμε μόνους σας. Όλες οι δυνάμεις του κράτους, και δεν είναι λίγες, θα έχουν ως κεντρικό στόχο ο κάθε ένας συμπολίτης μας που καταστράφηκε, να μπορέσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα να ξαναβάλει μπρος τη ζωή του. Ήδη όσα μέτρα άμεσα μπορούσαν να ληφθούν τα λάβαμε. Έχουμε δώσει και αναστολή πληρωμής στον ΕΦΚΑ για όλη την περιοχή αυτή ώστε να μην έχουν πρόβλημα με τις συντάξεις τους, με τις εισφορές τους, με τα χρέη τους, με τα δάνεια και τα λοιπά. Και θα είμαστε από πάνω 24 ώρες το 24ωρο. Είναι πραγματικά δική μας ευθύνη να μη μείνει κανένας μόνος του πίσω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ