ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ποια προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας έρχονται για τις επιχειρήσεις

Ποια προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας έρχονται για τις επιχειρήσεις
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / IN TIME

Τα προγράμματα «Εξοικονομώ Επιχειρώ», «Αλλάζω Συσκευή για Επιχειρήσεις» και «Φωτοβολταϊκά και συστήματα αποθήκευσης για Επιχειρήσεις», συνολικού προϋπολογισμού 450 εκατ. ευρώ, αναμένεται να προκηρυχθούν μέχρι το τέλος του 2023 για την εξοικονόμηση ενέργειας στις επιχειρήσεις, όπως ενημέρωσε η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Ειδικότερα, η υφυπουργός σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως «το επόμενο διάστημα στρέφουμε την προσοχή μας στις επιχειρήσεις και μέχρι το τέλος του έτους σκοπεύουμε να βγάλουμε τρία προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 450 εκατ. ευρώ».

Πρόκειται για το «Εξοικονομώ Επιχειρώ» για την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτηρίων των επιχειρήσεων, το «Αλλάζω Συσκευή για Επιχειρήσεις» για την αντικατάσταση του παλαιού και ενεργοβόρου εξοπλισμού και το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά και συστήματα αποθήκευσης για Επιχειρήσεις» που θα δώσει τη δυνατότητα σε εταιρείες και βιομηχανίες να παράγουν την ενέργεια που καταναλώνουν και να μειώσουν ορατά το ενεργειακό κόστος.

«Οι πρωτοβουλίες αυτές υπηρετούν τον στόχο για την ενεργειακή μετάβαση σε μια οικονομία που θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, η οποία θα προέρχεται κυρίως από ανανεώσιμες πηγές. Αυξάνουμε έτσι την ανθεκτικότητά μας στις κρίσεις, ενισχύουμε την ενεργειακή μας αυτονομία και προστατεύουμε το περιβάλλον με την μεγάλη μείωση των ρύπων» τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ