ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Γεμίζουν τα Αirbnb στις Κυκλάδες τον Οκτώβριο – Υψηλές πληρότητες και στην Πελοπόννησο

Γεμίζουν τα Αirbnb στις Κυκλάδες τον Οκτώβριο – Υψηλές πληρότητες και στην Πελοπόννησο
unsplash

Στο 97% φτάνουν τα ποσοστά κρατήσεων σε ακίνητα που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, σε νησιά των Κυκλάδων ενώ το 88% αγγίζουν στη Πελοπόννησο, τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου.

Η τουριστική σεζόν τόσο στα νησιά όσο και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας φαίνεται πως «κρατάει», καθώς έως τώρα ο Οκτώβριος εμφανίζει πολύ καλές επιδόσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού δικτύου Ε-Real Estates.

To πλεονέκτημα για τους ταξιδιώτες που κάνουν διακοπές, τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, είναι οι σημαντικά χαμηλότερες τιμές που βρίσκουν σε δωμάτια αλλά και σε υπηρεσίες, σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ και αρκετοί ξένοι τουρίστες κυρίως βορειοευρωπαίοι, μεγαλύτερων ηλικιών, επιλέγουν τη συγκεκριμένη περίοδο τη χώρα μας για διακοπές. Επιπλέον και αρκετοί Έλληνες, όσο οι καιρικές συνθήκες ευνοούν και τα εφόσον βεβαίως τα οικονομικά τους το επιτρέπουν, επιδιώκουν να κάνουν μικρές σύντομες αποδράσεις.

«Σίγουρα τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων οφείλονται στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών, τον Οκτώβριο «κατεβάζουν» τα ακίνητα τους από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης με αποτέλεσμα η διαθεσιμότητα να είναι περιορισμένη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κινητικότητα δεν είναι αισθητή για Οκτώβριο μήνα» σημειώνει ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Ε-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

«Παράλληλα, βασικός παράγοντας των υψηλών προ-κρατήσεων αποτελεί και η πολιτική ακύρωσης του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή ακινήτου καθώς μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο επιλέγουν τη δωρεάν ακύρωση της κράτησης» προσθέτει.

Τα στοιχεία του Ε-Real Estate δείχνουν πληθώρα προορισμών σε Κυκλάδες και Πελοπόννησο που εμφανίζουν κόστος διανυκτέρευσης σε διαμερίσματα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες, κάτω των 100 ευρώ. Ενδεικτικά στο Ναύπλιο διαμέρισμα 52 τ.μ για 3 διανυκτερεύσεις κοστίζει 141 ευρώ και στην Παλαιά Επίδαυρο διαμέρισμα 40 τμ., 139 ευρώ. Στην Πάρο διαμερίσματα κοντά στα 50 τμ ανάλογα με την περιοχή οι 3 διανυκτερεύσεις στοιχίζουν από 147 έως 262 ευρώ, στην Πλάκα της Νάξου φτάνουν τα 199 ευρώ και στην Τήνο κυμαίνονται κοντά στα 250 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ