ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τουρισμός: «Δυνατός» ο Οκτώβριος, θετικοί οιωνοί τον Νοέμβριο

Τουρισμός: «Δυνατός» ο Οκτώβριος, θετικοί οιωνοί τον Νοέμβριο
Eurokinissi

Υψηλές επιδόσεις στην τουριστική κίνηση καταγράφει ο Οκτώβριος ενώ θετικά είναι τα μηνύματα και για τον Νοέμβριο σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Τα στοιχεία από τις πληρότητες των ξενοδοχείων, των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης όπως και των πτήσεων διαμορφώνουν αισιόδοξη εικόνα για το φετινό φθινόπωρο, στέλνοντας παράλληλα θετικό μήνυμα και για το στοίχημα της επέκτασης της τουριστικής σεζόν.

Οι προκρατήσεις από βασικές αγορές που αποτελούν τροφοδότες του τουρισμού, όπως για παράδειγμα η Βρετανία, δείχνουν αύξηση σε σχέση με πέρσι, ενώ αρκετά ελληνικά νησιά συγκαταλέγονται ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς για διακοπές το φθινόπωρο από ξένους τουρίστες. Παράλληλα μεγάλοι tour operators του εξωτερικού, έχουν προγραμματίσει επιπλέον πτήσεις έως τα μέσα Νοεμβρίου σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς όπως την Κρήτη αλλά και τη Ρόδο, η οποία το φετινό καλοκαίρι επλήγη από τις πυρκαγιές. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάζεται το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων τον Οκτώβριο του 2023 οι εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις εμφανίζονται αυξημένες κατά 5,8%

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά στις πτήσεις συγκεκριμένα της Aegean, σύμφωνα με όσα επεσήμανε η κ. Πέπη Σταμάτη, Αναπληρώτρια Εμπορική Διευθύντρια Τιμολογιακής Πολιτικής και Δικτύου της εταιρείας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για το χειμερινό πρόγραμμα της Aegean, φέτος τον Σεπτέμβριο η αύξηση στο εξωτερικό ήταν 19% σε σχέση με το 2022 και ενώ στο εσωτερικό 21% αντίστοιχα. «Φαίνεται ότι η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα συνεχίζει να κρατάει καλά σε συνδυασμό με πληρότητες και τις προκρατήσεις που έχουμε για τον Οκτώβριο και τις αρχές Νοεμβρίου» επεσήμανε.

Την ίδια στιγμή, θετική εικόνα περιγράφουν και στελέχη του ξενοδοχειακού κλάδου για τις πληρότητες σε ξενοδοχεία της πρωτεύουσας ακόμη και τον Νοέμβριο με τις κρατήσεις επίσης να εμφανίζονται αυξημένες σε σχέση με πέρσι, καθώς πλέον η πόλη της Αθήνας φαίνεται να «κερδίζει» όλο και περισσότερους ταξιδιώτες που αναζητούν city break προορισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ