Στουρνάρας: Το deal Alpha - UniCredit αντανακλά την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας
Τη συμφωνία UniCredit και Alpha Bank, την πρώτη σημαντική στρατηγική συμφωνία μεταξύ μιας μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας και μιας συστημικής ελληνικής τράπεζας, μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας καλωσορίζει η Τράπεζα της Ελλάδος .
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα:
«Η συμφωνία αυτή αντανακλά την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, όπως αυτή άλλωστε πιστοποιήθηκε από τέσσερις οίκους αξιολόγησης μέχρι τώρα, οι οποίοι χορήγησαν επενδυτική βαθμίδα στα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Αντανακλά επίσης και τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Αξίζουν συγχαρητήρια στις δύο τράπεζες, UniCredit και Alpha Bank, για τη συστηματική δουλειά που έκαναν, ώστε να καταλήξουν σε αυτήν τη σημαντική συμφωνία, η οποία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά όλη την ευρωζώνη».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χατζηδάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία η επένδυση της UniCredit
Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών στην Λακωνία - Υποχωρούν σταδιακά τα φαινόμενα
10:11
Στη Κύπρο η απεσταλμένη του γ.γ του ΟΗΕ - Συναντάται σήμερα με Έρχιουρμαν και αύριο με Χριστοδουλίδη
10:10
Κολυδάς για κακοκαιρία Byron: Μετατοπίζονται οι βροχές στα ανατολικά - Στο Αιγαίο «ζώνη» καταιγίδων
10:01
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΕΤΥΧΑΝ 6 κράτη - Από τη σκιά στην κορυφή
10:00