Στουρνάρας: Το deal Alpha - UniCredit αντανακλά την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας
Τη συμφωνία UniCredit και Alpha Bank, την πρώτη σημαντική στρατηγική συμφωνία μεταξύ μιας μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας και μιας συστημικής ελληνικής τράπεζας, μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας καλωσορίζει η Τράπεζα της Ελλάδος .
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα:
«Η συμφωνία αυτή αντανακλά την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, όπως αυτή άλλωστε πιστοποιήθηκε από τέσσερις οίκους αξιολόγησης μέχρι τώρα, οι οποίοι χορήγησαν επενδυτική βαθμίδα στα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Αντανακλά επίσης και τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Αξίζουν συγχαρητήρια στις δύο τράπεζες, UniCredit και Alpha Bank, για τη συστηματική δουλειά που έκαναν, ώστε να καταλήξουν σε αυτήν τη σημαντική συμφωνία, η οποία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά όλη την ευρωζώνη».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χατζηδάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία η επένδυση της UniCredit
ΑΝΑΛΥΣΗ CNNi: Project Freedom: «Τακτική επιτυχία ή στρατηγική νίκη;» - Αναμονή και σκεπτικισμός στις ναυτιλιακές
13:47
ΠΟΥ για χανταϊό: «Οι ασθενείς μολύνθηκαν εκτός πλοίου» - «Παραμείνετε στις καμπίνες» η οδηγία στους επιβάτες
13:36
Παπαστράτος: Η φορολόγηση των καπνικών προϊόντων και το πετυχημένο «ελληνικό μοντέλο»
13:30
Ιστορική ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Βουλή - Η πρώτη μετά το 1999 (vid)
13:19