ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τέσσερα νέα μέτρα για την ενέργεια - Στήριξη σε πολύτεκνους και έμφαση στις ΑΠΕ

Τέσσερα νέα μέτρα για την ενέργεια - Στήριξη σε πολύτεκνους και έμφαση στις ΑΠΕ
UNSPLASH

Τέσσερα νέα μέτρα τα οποία σχετίζονται με τη στήριξη στις τιμές ρεύματος και την ενέργεια εξετάστηκαν σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. 

1. Επίδομα θέρμανσης για το ηλεκτρικό ρεύμα

Την επιδότηση των νοικορυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το 2024 στην εισαγωγική του ομιλία στο υπουργικό Συμβούλιο.

Η νέα επιδότηση πρόκειται να έχει γεωγραφικά, πληθυσμιακά και εισοδηματικά κριτήρια, ενώ δεν θα μπορούν να την λάβουν οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.

2. Ειδικό τιμολόγιο ρεύματος για τους πολύτεκνους

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ένα ειδικό τιμολόγιο για τις πολύτεκνες οικογένειες, το οποίο θα προβλέπει μεγαλύτερες επιπλέον εκπτώσεις και θα υπόκεινται σε αυστηρά περιουσιακά κριτήρια.

3. Ενεργειακές κοινότητες ΑΠΕ

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Απόλλων», το οποίο καλύπτει τις ανάγκες νοικοκυριών και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω ενεργειακών κοινοτήτων που θα αξιοποιούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

4. Καταπολέμηση των ρευματοκλοπών

Ενώ μίλησε και για παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των ρευματοκλοπών.

Όπως τόνισε, οι ρευματοκλοπές δεν είναι αμελητέες, καθώς ανέρχονται σχεδόν στο 5% της συνολικής αγοράς ενέργειας. Είναι μία αυθαιρεσία που βαραίνει το σύνολο των καταναλωτών και είναι μια προκλητική αδικία η οποία πρέπει, επιτέλους, να «κοπεί μαχαίρι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ