ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πληρότητες που αγγίζουν το 100% στους ορεινούς προορισμούς τις γιορτές

Πληρότητες που αγγίζουν το 100% στους ορεινούς προορισμούς τις γιορτές
pixabay

«Φουλάρουν» για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι δημοφιλείς προορισμοί της χώρας όπως προκύπτει από τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων  που καταγράφονται σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης.  

Το γεγονός ότι μάλιστα ότι τη φετινή χρονιά, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά «πέφτουν» Δευτέρα, ευνοεί τη δημιουργία τετραημέρου για όσους σχεδιάζουν κάποια απόδραση για τις γιορτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, τα ποσοστά προ-κρατήσεων βρίσκονται ήδη άνω του 80% στην πλειονότητα των δημοφιλών προορισμών ενώ σε ορισμένους και κυρίως όπου υπάρχει μικρή δυναμικότητα σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης, αγγίζουν το 100%.

Χριστούγεννα

Για το τετραήμερο από 22 έως 25 Δεκεμβρίου, «sold out» είναι τα ακίνητα και διαμερίσματα που βρίσκονται σε καθεστώς βραχυχρόνιας μίσθωσης, στα Ιωάννινα, τη Δημητσάνα, την Καλαμπάκα αλλά και το Καρπενήσι με πληρότητες της τάξεως του 99% - 100%.

Υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων, άνω του 90%, καταγράφονται στην Έδεσσα με 96%, στη Φλώρινα όπως και την Καστοριά με 96%, στη Βέροια με 95% και στα Γρεβενά με 92%. Επίσης στη Βυτίνα Αρκαδίας με με 93% και στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας με 95%.

Τέλος, στα Καλάβρυτα, οι πληρότητες αγγίζουν το 90%, στη Στεμνίτσα Αρκαδίας το 88%, στο Κέντρο της Αράχωβας το 87% και στο Μέτσοβο το 80%.

Πρωτοχρονιά

Για την περίοδο από 29 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 100% στη Φλώρινα, το 98% στην Καστοριά, το 97% στην Έδεσσα, όπως και στα Γρεβενά και το 95% στη Βέροια. Το 100% φτάνει επίσης στο Καρπενήσι.

Υψηλές πληρότητες εμφανίζουν τα Ιωάννινα με 96%, 90% τα Καλάβρυτα, 93% η Καλαμπάκα, 85% το Μέτσοβο και 80% τα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Στα ορεινά της Αρκαδίας τέλος, οι προ-κρατήσεις στη Δημητσάνα αγγίζουν το 88%, στη Βυτίνα το 90%, στη Στεμνίτσα το 70% και στα Λαγκάδια το 100%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ