Λαύριο: Δοκιμαστικές πτήσεις με υδροπλάνα - Το καλοκαίρι ξεκινούν τα πρώτα δρομολόγια
Στην πρώτη δοκιμαστική πτήση με υδροπλάνο της Hellenic Seaplanes από το υδάτινο πεδίο του Λαυρίου, πέταξε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου.
«Πρόκειται για μία σημαντική ημέρα για τις μεταφορές της Ελλάδας, καθώς η ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων αποτελεί στόχο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Μέχρι το καλοκαίρι, άλλωστε, θα έχουν εκκινήσει δρομολόγια στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα πλήρως ενεργή θα είναι η γραμμή Πάτρα-Κέρκυρα-Παξοί, δεδομένου ότι τα υδατοδρόμια αυτά είναι αδειοδοτημένα», δήλωσε η κ. Αλεξοπούλου.
«Ταυτόχρονα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα συμβάλλει καθοριστικά, ώστε να δημιουργηθεί στη χώρα ένα πλήρες, σύγχρονο δίκτυο υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων, με αναπτυξιακή προοπτική και πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ενισχύει σημαντικά τον τουρισμό στη νησιωτική χώρα, παρέχοντας ασφαλείς μεταφορές», πρόσθεσε.
Στην πτήση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, επέβαιναν και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Παππάς και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ»: Ανοιξε νέος κύκλος αιτήσεων για επιδότηση
Σταϊκούρας: Πρόοδος 75% μέχρι το τέλος του 2024 στο έργο «Πάτρα – Πύργος»
Πώς πρέπει να οδηγούμε σε συνθήκες κακοκαιρίας - Οι οδηγίες του υπουργείου Μεταφορών
Κίνα: «Αβάσιμες» οι κατηγορίες των ΗΠΑ ότι τα κινεζικά μοντέλα ΑΙ «λεηλατούν» τα αμερικανικά
23:44
Οι επιθέσεις σε σχολεία αυξήθηκαν κατά 33% σε όλο τον κόσμο το 2025 προειδοποιεί η Unesco
23:35
Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Νέο Ρύσιο
23:31
«Δεν έκανα εγώ την πλασμαφαίρεση, αλλά η γυναίκα μου» κατέθεσε στην Ασφάλεια ο γιατρός του Μαζωνάκη
23:27