ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μέσα στο 2024 «έρχεται» ο νέος νόμος για τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων

Μέσα στο 2024 «έρχεται» ο νέος νόμος για τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Mέσα στο έτος η κυβέρνηση θα φέρει έναν νέο νόμο για τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και την ενθάρρυνση της καινοτομίας, εξετάζοντας ήδη φορολογικά κίνητρα και επιδοτήσεις μέσω του ΕΣΠΑ. 

«Έχουμε διπλάσιο αριθμό επιχειρήσεων σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας μας συγκριτικά με τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, λαμβάνοντα υπόψιν τον πληθυσμό της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι το μοντέλο επιχειρηματικότητας που έχουμε σήμερα δεν μπορεί να πάει πολύ δυναμικά μπροστά. Χρειάζεται να έχουμε και συγχωνεύσεις επιχειρήσεων», σημείωσε, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στο φόρουμ με θέμα «2030: Η νέα ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας - Στρατηγική, ορόσημα, προκλήσεις»

Ο υπουργός έδωσε για έμφαση στην ανάγκη της δημοσιονομικής σταθερότητας τονίζοντας πως «η δημοσιονομική σταθερότητα, το να μην ξοδεύουμε περισσότερα από αυτά που έχουμε, αποτελεί φιλολαϊκή πολιτική». Επιπλέον, μίλησε για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου σε τομείς όπως η αγροδιατροφή, η φαρμακοβιομηχανία, οι startups και η καινοτομία που ήδη παρουσιάζουν ισχυρή δυναμική ανάπτυξης. «Δίνουμε έμφαση στην προώθηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου. Αυτό κάνουν, εξάλλου, και οι ευρωπαϊκές οικονομίες που πήγαν μπροστά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ