ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πρόγραμμα Δίκαιη Ανάπτυξη: Επιδότηση επιχειρήσεων από 20.000 έως 100.000 ευρώ

Πρόγραμμα Δίκαιη Ανάπτυξη: Επιδότηση επιχειρήσεων από 20.000 έως 100.000 ευρώ
Unsplash

Οι ενδιαφερόμενοι του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 μπορούν από τις 8 Φεβρουαρίου έως και τις 8 Απριλίου 2024 να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για να διεκδικήσουν χρηματοδότηση.

Πρόκειται για δύο νέες δράσεις επιχειρηματικότητας,τύπου «de minimis», οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με έδρα στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ή στους δήμους Μεγαλόπολης, Οιχαλίας, Γορτυνίας και Τρίπολης της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Έμφαση στις νέες τεχνολογίες

Η επιδότηση που ξεκινάει από 20.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 100.000 ευρώ θα πρέπει να διατεθεί για να καλύψει δαπάνες έργων σε κτήρια, εγκαταστάσεις και εξωτερικό χώρο, να αγοράσει εξοπλισμό και μεταφορικά μέσα, αλλά και να καλύψει το κόστος παροχής υπηρεσιών και λογισμικού, με στόχο τη δημιουργία νέως θέσεων εργασίας.

Το ποσοστό ενίσχυσης να ανέρχεται έως και 70%.

Ειδικότερα, στόχος είναι τα επενδυτικά σχέδια να έχουν έμφαση:

  • στην ανάπτυξη σύγχρονων τεχνολογιών και καινοτόμων διαδικασιών στην παραγωγική διαδικασία,
  • στην αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και
  • στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, έμφαση δίνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς προτεραιότητας της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Ίδρυση νέων και ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων

  • «Ίδρυση Επιχειρήσεων & Ενίσχυση Νέων Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Μεγαλόπολης», με προϋπολογισμό 20.000.000 ευρώ και δικαιούχους νέες και υπό σύσταση μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Δείτε την προδημοσίευση για την «Ίδρυση Επιχειρήσεων & Ενίσχυση Νέων Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» εδώ:

Νέες επιχειρήσεις
  • «Ενίσχυση Υφιστάμενων Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Μεγαλόπολης», με προϋπολογισμό 30.000.000 ευρώ και δικαιούχους υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Δείτε την προδημοσίευση για την «Ενίσχυση Υφιστάμενων Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» εδώ:

Υφιστάμενες επιχειρήσεις

Διευκρινίζεται πως οι αιτήσεις υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ) και για την αξιολόγησή τους θα εφαρμοστεί η συγκριτική αξιολόγηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ