ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 4,3% στην βιομηχανική παραγωγή τον περασμένο Δεκέμβριο
Αύξηση 4,3% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ σε μέσα επίπεδα πέρυσι αυξήθηκε 2,2%.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε αύξηση 4,3% τον Δεκέμβριο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2022, έναντι μείωσης 1,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2022 με το 2021.
Η εξέλιξη αυτή προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:
Από την αύξηση:
- Κατά 14,4% του δείκτη ορυχείων- λατομείων.
- Κατά 4,9% του δείκτη μεταποίησης. Στην άνοδο αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις στην κατασκευή μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων (34%), στην κατασκευή μεταλλικών προϊόντων (27,1%), στην κατασκευή επίπλων (24,4%), στη βιομηχανία δέρματος και δερμάτινων ειδών (15,5%) και στην κατασκευή μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού (14,1%).
- Κατά 1,3% του δείκτη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
- Κατά 1,1% του δείκτη παροχής νερού.
Στο σύνολο του 2023, ο μέσος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 2,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2022.
Ενώ, ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,7% τον Δεκέμβριο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2023.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στόχοι και προκλήσεις για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στη βιομηχανία
myDiesel: Πώς θα απαλλάσσονται από τον ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο οι παραγωγοί - Τα πέντε βήματα
02:00
Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι αύριο Παρασκευή 30 Οκτωβρίου
01:00
Οδηγός για το επίδομα θέρμανσης: Έως 1.560 ευρώ το μέγιστο ποσό - Πώς θα εφαρμοστεί η αύξηση του 30%
00:30
Τραγωδία στην Ισπανία: Αγωνία για επιζώντες, 3ήμερο πένθος, αναπάντητα ερωτήματα και πολιτική θύελλα
23:55