ΤτΕ: Πρωτογενές πλεόνασμα 945 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο
Πρωτογενές πλεόνασμα 945 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο προϋπολογισμός, σε ταμειακή βάση, τον Ιανουάριο έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,4 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.
Συγκεκριμένα, το ταμειακό έλλειμμα του Προϋπολογισμού (πάντα σε ταμειακή βάση) διαμορφώθηκε στα 239 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 1,077 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2023.
Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την αύξηση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού στα 5,09 δισ. ευρώ έναντι 4,7 δισ. ευρώ πέρυσι, ενώ οι δαπάνες μειώθηκαν στα 4,8 δισ. ευρώ από 5,15 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2023.
SPONSORED
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 103 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Μάιο
16:22
ΕΛΛΑΔΑ
Κηδεία Νάσου Αθανασίου: Παρόντες δημοσιογράφοι και πολιτικοί - Ανάμεσά τους Τσίπρας και Φάμελλος
16:18
ΕΛΛΑΔΑ
Χανιά: Τρεις συλλήψεις για κλοπές, όπλα και ναρκωτικά
16:10
ΕΛΛΑΔΑ
Αρχίζει η διαδικασία επιλογής διδακτικών βιβλίων από τις σχολικές μονάδες, για το σχολικό έτος 27-28
16:01
ΚΟΣΜΟΣ